Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

3428 - Τίμησαν τους Αγίους Βατοπαιδινούς Πατέρες (Φωτογραφίες)



Άγιον Όρος, Αιμίλιος Πολυγένης
Τη μνήμη των Αγίων Βατοπαιδινών Πατέρων εόρτασε με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και αγιορείτικη κατάνυξη σήμερα η Ι. Μονή Μεγίστη Βατοπαιδίου.

Οι φετινοί εορτασμοί είναι ξεχωριστοί, καθώς για πρώτη φορά μετά από 283 χρόνια στο Καθολικό της Ι. Μονής βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας που την έφεραν προς ευλογία των μοναχών και των προσκυνητών ο ηγούμενος και μέλη της αδελφότητας της Ι.Μ. Ξενοφώντος.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, συμπαραστατούμενος από τον ηγούμενο της Ι.Μ. Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο, της Ι.Μ. Παντοκράτορος Γέροντα Γαβριήλ, της Ι.Μ. Καρακάλου Γέροντα Φιλόθεο και της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και πολλών κληρικών.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας παρατέθηκε τράπεζα, όπου ο Επίσκοπος Διαυλείας αναφέρθηκε στους αγιορείτες πατέρες και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο έργο της Ι.Μ. Βατοπαιδίου.

Να σημειωθεί πως η ιερή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας από σήμερα το απόγευμα θα βρίσκεται και πάλι στην Ι.Μ. Ξενοφώντος, καθώς οι ηγούμενοι των Μονών Βατοπαιδίου και Καρακάλου εμφανώς συγκινημένοι την παρέδωσαν με τις δέουσες τιμές στον ηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος για να την επιστρέψει στον τόπο που φυλάσσεται.

Φωτο: Ι.Μ. Βατοπαιδίου

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου