Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

11560 - Η Ελληνική Πολιτεία περιφρονεί την Ιστορία και την αλήθεια, καταγγέλλει το Άγιο Όρος. Ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των Ελλήνων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 20ης Ιανουαρίου 2019.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Καρυαί τη 17η Ιανουαρίου 2019
Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εν συνεχεία της από 26ης Ιουνίου 2018 ανακοινώσεως αυτής, με την οποία είχε εκφρασθεί η αντίθεσίς της πρός την υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την επικείμενη κατάθεση της Συμφωνίας πρός ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζει εκ νέου ότι το Άγιον Όρος θεωρεί ως περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος» υπό της Ελληνικής Πολιτείας εις το γειτονικό Κράτος.
Ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να σεβασθεί την βούληση του Ελληνικού λαού προχωρώντας εις την διεξαγωγή δημοψηφί-σματος προ της κυρώσεως τής Συμφωνίας, δεδομένου ότι με αυτήν παραχωρείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας εις γειτονικό έθνος με όλες τις συνέπειες τούτου. Επομένως θα πρέπει οπωσδήποτε να εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός.
Επίσης η Ιερά Κοινότης απεφάσισε να αποστείλει εκπρο-σώπους της εις την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργα-νώνεται εις Αθήνας την ερχομένη Κυριακή, 20ή Ιανουαρίου, ενώνοντας την φωνή του Αγίου Όρους με την φωνή των Ελλήνων κατά της σχεδιαζομένης κυρώσεως της Συμφωνίας.
Δεόμενοι προς τον Θεόν και προς την προστάτιδα του Αγιωνύμου Τόπου Κυρίαν Θεοτόκον να διαφυλάττουν το Γένος μας, ποιούμεν υστάτην έκκλησιν προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν, να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενεργείας δημοψηφίσματος.
Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι
των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.
Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/1/19, 7:49 π.μ.

    Αντίθεση της Ιεράς Κοινότητας στην συμφωνία των Πρεσπών, που δεν έπρεπε να υπογραφθεί.
    Η δική μας άποψη:
    Μια συμφωνία που ετοιμάστηκε από τα γνωστά πολιτικά κέντρα σίγουρα οι δικοί μας θα μπορούσαν να μην την υπογράψουν. Πολλοί άλλοι είχαν επίσης αυτήν τη δυνατότητα και δεν το έκαναν. Και ο Μιλόσεβιτς δεν υπογράφει, και ο Καντάφι δεν υπογράφει και ο Σαντάμ Χουσείν δεν υπογράφει!
    Ζητείται από την Ιερά Κοινότητα δημοψήφισμα πριν την κύρωση της συμφωνίας. Δεν μας εξηγείται όμως στο που θα χρησιμεύσει το δημοψήφισμα. Η πολιτική των φίλων μας της Εσπερίας είναι πάνω από τα δημοψηφίσματα. Έχουν αυτοί τρόπους να τα αχρηστεύσουν. Εξάλλου και όλοι οι αρνητές της υπογραφής, που αναφέρονται πιο πάνω, έκαναν δημοψηφίσματα και σεβάστηκαν την θέληση του λαού τους.
    Εδώ επισημαίνεται, προς άρση παρεξηγήσεως, ότι και εμείς είμαστε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Με αυτά που γράψαμε δημιουργείται η εντύπωση ότι οι ισχυροί της γης μας κάνουν ότι θέλουν. Ακούγεται συχνά ότι το χρήμα κυβερνά τα πάντα. Όμως δεν είναι έτσι. Ο Θεός κυβερνά τα πάντα. Ο Θεός είναι παντοδύναμος και πιο ισχυρός από τους ισχυρούς της γης. Ότι θέλει ο Θεός θα γίνει και όχι αυτά που θέλουν οι κυβερνήσεις και τα υπογράφουν δίπλα στη λίμνη. Το σχέδιο του Θεού είναι άλλο. Ας έχουμε εμπιστοσύνη σε Αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή