Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

3415 - Προσκυνηματικός Οδηγός Ι.Μ.Οσίου Γρηγορίου



Η επίσκεψη στο Άγιον Όρος είναι ένα γεγονός που απαιτεί και την ανάλογη προετοιμασία. Όσοι θα επισκεφτούν για πρώτη φορά έχουν ένα λόγο παραπάνω να αναζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες  για τα κειμήλια και τα μνημεία της υπερχιλιετούς αθωνικής πολιτείας. Κυρίως δε να ψηλαφίσουν τα σημεία της θεοφάνειας και της αγιότητος.
Στα πλαίσια αυτά κινείται και η έκδοση της Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου υπό τον τίτλο «Προσκυνητάρι». Πρόκειται για μια επιμελημένη έκδοση με την οποία οι επισκέπτες της Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου και του Αγίου Όρους γενικότερα, δύνανται να πληροφορηθούν για τη μοναχική ζωή και το ήθος των μοναχών. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό είναι ικανό να ξεναγήσει τους αναγνώστες στους χώρους και τους τρόπους του κοινοβιακού μοναχισμού. Τα αρχιτεκτονήματα, το Καθολικό της Μονής, τα Παρεκκλήσια, ο προαύλιος χώρος, η βιβλιοθήκη, τα καλντερίμια είναι μερικά από τα σημεία στα οποία εστιάζει ο προσκυνηματικός οδηγός.
Ο βασικός σκοπός της εκδόσεως, όπως θα τονίσει και ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου π. Γεώργιος Καψάνης στο πρόλογο της εκδόσεως, είναι να βοηθήσει  τον ευσεβή προσκυνητή της  να αποκομίσει την πνευματική ωφέλεια που προσφέρει ένα αγιορείτικο Μοναστήρι.
Η μικρή αυτή έκδοση είναι βέβαιο ότι περικλείει μια μεγάλη πνευματική και προσκυνηματική ευλογία. Η αγάπη και η φιλόκαλος διάθεση των επιμελητών της έκδοσης είναι το ξεχωριστό σημείο που την κάνει μοναδική στα χέρια του κάθε προσκυνητή και επισκέπτη της Ι.Μ.Οσίου Γρηγορίου.

 Κεντρική Διάθεση & Παραγγελίες: Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου, 630 87 Δάφνη, Άγιον Όρος. Τηλ.: 23770 23670, Κινητό: 6981 635024 (9:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ.), Φαξ: 23770 23671
Περισσότερα: http://www.grigoriou.monastery.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου