Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

3425 - Φωτογραφίες από την Αγρυπνία για τη Σύναξη των Βατοπαιδινών Αγίων



Άγιον Όρος, Αιμίλιος Πολυγένης
Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και παρούσια πλήθους προσκυνητών, τελείται αυτή την ώρα στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου ιερά αγρυπνία για την εορτή των Αγίων Βατοπαιδινών Πατέρων.
Στην ιερά αγρυπνία χοροστατεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, συγχοροσταντούντων των Ηγουμένων των Ιερών Μονών Βατοπαιδίου Εφραίμ, Ξενοφώντος Αλεξίου και Παντοκράτορος Γαβριήλ.
Νωρίτερα στο Συνοδικό της Μονής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ Γαβριήλ, ενώπιον των μοναχών και των προσκυνητών μίλησε για το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Συνοδικό σύστημα ως επιτυχημένο μοντέλο της Εκκλησίας.
Στην συνέχεια μίλησε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της μεταφοράς της εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου, και στην ιδιαίτερη ευλογία που έχει η Ι.Μ. Ξενοφώντος να φιλοξενεί αυτή την θαυματουργή εικόνα την οποία, όπως είπε, θα πρέπει να ευχαριστούμε και τους Βατοπαιδινούς πατέρες.
Από την πλευρά του ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον Επίσκοπο και τους Ηγουμένους για την παρουσία τους, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά επιτελεί ένα σημαντικό και αθόρυβο έργο.
Τέλος ο Επίσκοπος Γαβριήλ προσέφερε στον Ηγούμενο Γέροντα Εφραίμ, έναν επιστήθιο σταυρό σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης.
Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/18155-2013-07-22-21-22-51

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου