Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

3348 - O φορέας του Φωτός βρίσκεται ξανά στη Μακεδονία!

Περίμενα στην ουρά στην τράπεζα και το μάτι μου έπεσε σε μια αφίσα που υπήρχε απέναντι στον τοίχο με ένα νόμισμα του Μ. Αλέξανδρου.
Έγραφε πάνω την λέξη "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" και αυτόματα η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό είναι «για κοίτα: και σήμερα ακριβώς με τα ίδια ακριβώς γράμματα γράφεται!».
Συγκινήθηκα... Δεν είναι ότι με έπιασε το πατριωτικό συναίσθημα. Απλά συνειδητοποίησα για ακόμη μια φορά ότι οι Έλληνες είμαστε φορείς - κυρίως μέσω της γλώσσας και του τόπου - μια τεράστιας κληρονομιάς.
Στο μυαλό μου ήρθε ο Ελύτης που μίλησε για την διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας και του ελληνισμού ως φορέα του Φωτός.
Σκέφτηκα πως διαχρονικά ο ελληνισμός ήταν φορέας του Φωτός κι αναλογίστηκα  πόσο απαραίτητος είναι ένας νέος Μέγας Αλέξανδρος στην σημερινή εποχή για να ξαναφέρει το Φως στην Ανατολή που έχει αλλοτριωθεί ξανά από το ισλαμικό - αυτήν την φορά - σκοτάδι, ενθυμούμενος όσα βάρβαρα συμβαίνουν στην Συρία και τις άλλες αραβικές χώρες όπου με την δυνατότητα του ίντερνετ πλέον βλέπουμε σε βίντεο όσα αποκρουστικά κι απάνθρωπα συμβαίνουν εκεί.
Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε από την Μακεδονία. Η ιστορία, ως γνωστόν, επαναλαμβάνεται... Ο φορέας του Φωτός πιστεύω πως ξαναβρίσκεται στην γη της Μακεδονίας και δεν είναι άλλος από το Άγιον Όρος! Την Κιβωτό της Ορθοδοξίας. Το Άγιον Όρος όπου συρρέουν κατά χιλιάδες οι άνθρωποι για να βρουν θεραπεία στα προσωπικά τους αδιέξοδα και σκοτάδια. Το Άγιον Όρος όπου υποκλίνεται ο κάθε άνθρωπος που δεν έχει εμπάθεια και κακή προαίρεση. Το Άγιον Όρος όπου ο γνήσιος πνευματικός αναζητητής, αν μη τι άλλο, θα φύγει βαθιά προβληματισμένος από τον φαινομενικά παράδοξο και παράξενο κόσμο των αγιορρειτών πατέρων που φυλάττουν την υπερχιλιετή πνευματική ορθόδοξη παράδοση, στον ίδιο τόπο. Το Άγιον Όρος το οποίο φωταγωγεί την ορθόδοξη Ρωσία η οποία θα κληθεί να δώσει την στρατιωτική μάχη εναντίον των σκοτεινών δυνάμεων, για να έλθει μετά το Ρωμαίικο - ο νέος Ισραήλ - και να χτίσει το νέο κόσμο από τα συντρίμμια, σε νέες πνευματικές βάσεις. Δεν είναι τυχαίος ο πόλεμος που δέχτηκε και δέχεται το Άγιον Όρος : ξέρουν οι σκοτεινές δυνάμεις ότι εκεί είναι το προπύργιο του Εχθρού τους...
Λόγω ακριβώς της μεγάλης πνευματικής ισχύος, τα Μοναστήρια του Αγίου Όρους, μαζί με αυτά της Μακεδονικής γης που φημίζονται για την διατήρηση της ασκητικότητάς τους - συγκριτικά με άλλα ανά την Ελλάδα - , επηρρεαζόμενα ακριβώς από την στενή σχέση με τα αντίστοιχα αγιορείτικα και τους αγιορείτες πατέρες, πιστεύω πως θα κληθούν μετά την λαίλαπα που βιώνουμε και θα βιώσουμε, να παίξουν τον πλέον σημαντικό ρόλο για την δημιουργία ενός νέου κόσμου στηριγμένο στο Φως της Ορθοδοξίας. Αυτό το Φως είναι διαφυλαγμένο στην αγιορείτικη γη και πολλοί είναι αυτοί που γεύονται την ευεργετική επίδραση στην ζωή τους. Η στιγμή όμως που αυτό θα διαδοθεί παγκοσμίως θα είναι μετά την παγκόσμια λαίλαπα όπου «θα σε τραβούν από το μανίκι να τους μιλήσεις για τον Χριστό!» όπως μας διαβεβαίωσε ο πνευματοκίνητος γέροντας Παΐσιος!
Ο γέροντας Παΐσιος, καθώς και οι άλλοι σύγχρονοι σπουδαίοι γέροντες, εξήραν ακριβώς τον ρόλο των μοναστηριών και τόνισαν ότι θα είναι αυτά που θα κρατήσουν τη μαγιά που θα φουσκώσει όλη την ζύμη (διαβάστε τον Β' Τόμο των Λόγων του). Σύγχρονος ασκητής, όταν τον ρωτήσαμε για την ζωή μετά από όσα περιμένουμε να γίνουν μας είπε ότι «όλα θα κινούνται γύρω από τα μοναστήρια και οι μοναχοί θα παίξουν πρωτεύοντα ρόλο στην ανασύσταση της κοινωνικής ζωής και του κράτους, σε νέα πνευματική βάση. Οι ίδιοι με ιεραποστολές θα διαδώσουν το Ευαγγέλιο στα πέρατα της οικουμένης».
Εν αναμονή και προσμονή όλων αυτών, ο καθένας ας αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει σε αυτό το πνευματικό ...πανηγύρι, συμβάλλοντας με την προσωπική του μετάνοια και πρόοδο στην προσπάθεια για έναν καινούργιο κόσμο χτισμένο πάνω στα θεμέλια της Ορθόδοξης Πίστης μας...
Η μακεδονική γη που υποδέχθηκε το Φως του Χριστού, πριν χιλιάδες χρόνια με την αποβίβαση του Απόστολου Παύλου στην περιοχή της Χριστούπολης (σημερινή Καβάλα - περισσότερα ΕΔΩ) αυτή θα είναι ο φορέας του Φωτός, μέσω του Αγίου Όρους και με το Έθνος μας στον ρόλο του Νέου Ισραήλ (δείτε ΕΔΩ) που θα μεταλαμπαδεύσει αυτό το Φως σε όλη την οικουμένη (δείτε ΕΔΩ).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου