Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

3385 - Το 7ήμερο προσκύνημα στο Άγιο Όρος του Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου



Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως
Ολοκληρώθηκε η προσκυνηματική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου στο Άγιο Όρος.
Ο Σεβαμιώτατος Ποιμενάρχης μας κατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Επιστασίας Αγίου Όρους - Άθω προεξήρχε της πανηγύρεως της Συνάξεως πάντων των Αγιορειτών Οσίων Πατέρων η οποία τελέσθηκε με αγιορείτικη κατάνυξη εις τον Ναόν του Πρωτάτου των Καρυών.
Την Τρίτη 9 Ιουλίου ε.έ, λειτούργησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους, όπου και φυλάσσεται η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης και  ετέλεσε τρισάγιο στην μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος του Β΄, ο οποίος εκοιμήθη  οσιακά στο κάθισμα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης,  την 9η  Ιούλιου του 2003.  
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Περιβόλι της Παναγίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Σταυρονικήτα,  Σίμωνος Πέτρας, Φιλοθέου, Καρακάλου, Ξηροποτάμου και Παντοκράτορος όπου προσκύνησε το Σεπτό Λείψανο του Αγίου Θεοφίλου του Μυροβλήτη, ενώ προέστη και της Νεκρώσιμου Ακολουθίας του μοναχού Αβερκίου, η οποία ετελέσθη παρουσία πολλών ιερομονάχων και μοναχών από τις Καρυές και εκ των πέριξ σκηνωμάτων, στο Ιερό Κελί των Αρχαγγέλων-Καρυών.
Την Πέμπτη το απόγευμα προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας η οποία τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής των Ιβήρων επ’ ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και εν συνεχεία τελέσθηκε το κατ’ έτος τελούμενο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος του Β΄, επί τη συμπληρώσει δέκα ετών από της κοιμήσεώς του.
Αύριο Κυριακή 14 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα λάβει μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και εν συνεχεία στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο, το οποίο θα τελεσθεί επ’ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα ετών από της κοιμήσεως του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος του Β΄, καθώς και υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προκατόχων Αρχιερέων Γενναδίου, Παντελεήμονος και Λεωνίδου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου