Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

3396 - Αμηχανία και εκνευρισμός στη Γερμανία από την μη πρόσκληση της Μέρκελ!



Τα μεγαλεπήβολα σχεδία της κυβέρνησης: Ο  Αμερικανός πρόεδρος Μ. Ομπάμα στο Άγιο Όρος.
«Το Άγιον Όρος είναι η ψυχή μας», δηλώνει την ίδια ώρα στη Realnews ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας. Αλλά μέχρι τώρα η πολιτεία δεν έχει αποδείξει το παραπάνω καθώς τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει το Πανορθόδοξο μοναστικό κέντρο.
Έντονη δυσαρέσκεια σε μερίδα των Αγιορειτών Μοναχών   προκάλεσε η πρόθεση  της κυβέρνησης  να προσκληθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος,  κ.  Μπαράκ Ομπάμα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, κ. Μπαρόζο,  και αρχηγοί δυτικών κρατών της Ευρωπαϊκής ένωσης  στο Άγιο Όρος.
Πολλοί Αγιορείτες  εκφράζουν την αντίθεση τους  για τις εορταστικές εκδηλώσεις  που επιθυμούν να διοργανωθούν στο Άγιο Όρος  με αφορμή την επέτειο  της ενσωμάτωσης του Αθωνικής Πολιτείας στην ελληνική επικράτεια.
Καθώς σε περίοδο οικονομικής κρίσεως πολλοί καταφεύγουν  στην Άγιο Όρος για να λάβουν μία μικρή ευλογία παρηγοριά και βοήθεια και την ίδια ώρα ο Άθωνας δεν μπορεί να προσφέρεται για φιέστες…
Το κλίμα ανάμεσα σε Αγιορείτες και Ελληνική πολιτεία δείχνει να είναι πολύ βαρύ καθώς οι κυβερνώντες αποφασίζουν και …διατάζουν.
Εντύπωση προκαλεί στους εν λόγω Αγιορείτες η πιθανή έλευση εκατοντάδων ανδρών  ασφαλείας διαφόρων άλλων μέσων επιτηρήσεως  και αστυνομικών  δυνάμεων  οι οποίοι κυριολεκτικά θα κατακλύσουν την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές  αλλά και άλλες Αγιορείτικες Μονές.
Με αποτέλεσμα οι εορταστικές εκδηλώσεις, εάν τελικώς γίνουν θα καταλήξουν  στην προβολή μιας ανούσιας και κοσμικής (όπως λένε οι Αγιορείτες) εορτής και όχι στην ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν το Άγιο Όρος εδώ και πενήντα χρόνια.
Το Άγιο όρος ενσωματώθηκε στην Ελληνική  πολιτεία το 1923. Αμέσως μετά ψηφίστηκε ο καταστατικός χάρτης του Αγίου Όρους στον οποίο δίνονται φορολογικά και τελωνιακά προνόμια στους μοναχούς, γεγονός το οποίο τα τελευταία χρόνια η ελληνική πολιτεία σχεδόν έχει καταργήσει.
Αποτέλεσμα;
Ενώ το Άγιο όρος παραχώρησε  1.200.000 στρέμματα αγροτολιβαδικών εκτάσεων σε εκτός Αγίου Όρους περιοχές της Ελλάδας, όπου εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, σήμερα να υπάρχει εγκατάλειψη του Αγίου Όρους από την ελληνική πολιτεία σε πολλούς τομείς με πρώτη την εξαντλητική φορολόγηση των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.
Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια έκτος από την ανακοίνωση ενός μέρους  κτιριακών εγκαταστάσεων  οι Μονές να μην μπορούν πλέον να ανταποκρίνεται στην ανάγκη της εξασφάλισης των δαπανών για την  φιλοξενία των προσκυνητών.
Σημειωτέον, ότι στο Άγιο Όρος διανυκτερεύουν καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου στις Μονές και στα κελιά του Αγίου Όρους περίπου 400.000 επισκέπτες.
Τα οφέλη από την ελληνική πολιτεία;
Το καλοκαίρι του περασμένου έτους κάηκαν στην βόρεια πλευρά του Αγίου Όρους περίπου  45.000 στρέμματα, μεταξύ των οποίων αμπελώνες, ελαιώνες και  τόνοι ξυλείας.
Η ανταπόκριση του κράτους;
Ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. Σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Ελλάδας που δόθηκαν για  έργα αντιπυρικής ασφαλείας.
Το οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους; Βρίσκεται σε κατάσταση της δεκαετίας του ’50-60(Τότε που ανοίχτηκαν)
Αποχετευτικό  και υδρευτικό δίκτυο; Μηδέν.
Τα  γραφικά  καλντερίμια του Αγίου Όρους έχουν εγκαταλειφθεί και  κανείς δεν  μπορεί να τα πλησιάσει.
Όλοι οι ΟΤΑ στην ΕΛΛΑΔΑ ούτε φορολογούνται αλλά και λαμβάνουν σωρεία χρηματοδοτήσεων .
Τα κειμήλια  και αρχεία στο Άγιο Όρος; Είναι στοιβαγμένα στους Πύργους  γεμάτους εργασία.
Προσπάθειες που έγιναν για να αναδεχθούν βρήκαν  κλειστές πόρτες στα ελληνικά υπουργεία.
Ο κ. Αβραμόπουλος όπου στο υπουργεία στο οποίο υπάγεται πολιτικά το Άγιο Όρος τι έχει  να  πει για τις  προτεινόμενες από τη κυβέρνηση εορτές;
Πηγή: agioritikovima
 *****
Σε ότι αφορά τον τίτλο της ανάρτησης η πληροφορία είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτη, αλλά Γερμανοί που γνωρίζουν καλά τα πράγματα ισχυρίζονται πως ο σκόπελος του άβατου μπορεί να υπερπηδηθεί, αφού οι κρατούντες των Αθηνών, που κάνουν τις προσκλήσεις στους ηγέτες άλλων κρατών, είναι οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια  ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/7/13, 12:20 μ.μ.

    Πιστεύουμε πως δεν θα αφήσει η Παναγία να εξελιγχθούν έτσι τα πράγματα.
    Είναι εντελώς λάθος οι επισκέψεις των οποιονδήποτε προέδρων ή αξιωματούχων ή πολιτικών στο Άγιον Όρος, διότι έτσι κατργείται ο ησυχαστικός χαρακτήρας του.
    Επί πλέον οι μοναχοί από την πλευρά τους:
    Α) Δεν θέλουν να γίνουν αξιοθέατα οι ίδιοι. Ας πάνε αλλού οι πολιτικοί, θα λέγαμε εμείς, για "να ιδούνε την αρκούδα που χορεύει".
    Β) Δεν θέλουν ψηλές κοινωνικές σχέσεις. Το αντίθετο. Εκεί καλιεργούν την αρετή της ταπεινοφροσύνης.
    Γ) Δεν θέλουν να δώσουν την ευλογία, για να καλυφθούν ηθικά οι πολέμοι, η εκμετάλλευση, η υποδούλωση των λαών της περιοχής και η κλοπή ή αρπαγή των πετρελαίων ή άλλων παραγωγικών αγαθών ή πλούτου από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι καταστάσεις αυτές, κατά την γνώμη μας, σχετίζονται άμεσα με την κατηγορία των ξένων πολιτικών,που πρόκειται να επισκευτούν το Άγιον Όρος.
    Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα γνωρίζει αυτά άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή