Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

3412 - Στο Άγιο Όρος για δεύτερη φορά ο Tim Vyner



Ο Tim Vyner, πρώτος υπότροφος της υποτροφίας που καθιέρωσαν από κοινού ο Doug Patterson, το Royal College of Art και η Αγιορειτική Εστία με χορηγία του πρώτου, επανήλθε στην Ελλάδα για την β’ φάση της καλλιτεχνικής παραγωγής του στο Άγιον Όρος.
Την στιγμή αυτή βρίσκεται στο Άγιον Όρος προκειμένου να ζωγραφίσει-σχεδιάσει τις Μονές Βατοπαιδίου, Εσφιγμένου, Παντοκράτορος, Ιβήρων, Φιλοθέου, Καρακάλλου, Μεγίστης Λαύρας και τις Σκήτες Προφήτου Ηλία, Τιμίου Προδρόμου, το κάθισμα Αγίου Ευσταθίου (Μυλοπόταμος), τους Πύργους Καλιάγρα και Αμαλφινών, τα Καυσοκαλύβια, την Αγία Άννα, κλπ.
Θα ολοκληρώσει το έργο του τον προσεχή Νοέμβριο, με εργασία στα υπόλοιπα Μοναστήρια και τις Σκήτες.
Η Αγιορειτική Εστία η οποία μετέχει της υποτροφίας οργανώνοντας τις επισκέψεις του Tim Vyner στο Άγιον Όρος, προετοιμάζεται στο μεταξύ για την Έκθεση των έργων του τον επόμενο χρόνο.
Από την α’ φάση της επίσκεψης προέκυψε και επιβεβαιώθηκε η άριστη επιλογή του, καθώς το πλούσιο και πολυσύνθετο έργο του, οι ταξιδιωτικές εντυπώσεις και η σχέση του με την Μοναστική Πολιτεία και τον Μοναχισμό, δείχνουν πως θα υπάρξει ένα σημαντικό έργο που θα μπορεί επάξια να σταθεί δίπλα στην καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά που άφησαν οι ζωγράφοι-περιηγητές και προσκυνητές των προηγούμενων αιώνων.

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου