Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

3422 - Στη Μονή Βατοπαιδίου για να εορτάσει τη Σύναξη πάντων των Βατοπαιδινών αγίων και την έλευση της Παναγίας Οδηγητρίας ο Διαυλείας Γαβριήλ



Άγιον Όρος, Αιμίλιος Πολυγένης

Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξαν ο Ηγούμενος και τα Μέλη της Αδελφότητας της Ι.Μ. Βατοπαιδίου στον Θεοφ. Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Θεοφιλέστατος έφτασε σήμερα το πρωί στο ιστορικό μοναστήρι όπου θα προεξάρχει στους εορτασμούς για τους Αγίους Βατοπεδινούς Πατέρες.
.......Στη συνέχεια με πομπή εισήλθαν στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε Δοξολογία.

Ο Γέροντας Εφραιμ αφου καλωσόρισε τον Επίσκοπο Διαυλείας αναφέρθηκε στους 70 αγιορείτες αγίους που εορτάζουν, τονίζοντας ότι "δεν είναι σύναξη των Αγίων αλλα σύναξη της Θεοτόκου."
.......Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος αναφερθηκε και στο σημαντικο γεγονός της έλευσης στη Μονή Βατοπαιδίου για πρωτη φορα μετα απο 283 χρονια απο την Ι. Μονη Ξενοφώντος της εικόνα της Παναγιας της Οδηγητριας η οποία κάποτε βρισκόταν στο Βατοπαιδι και ως εκ θαύματος βρέθηκε στην Μονή ξενοφωντος
......."Έχουμε μια συνεργασια με την Εκκλησία της Ελλάδος εκτιμούμε το έργο του Μακαριωτατου και βοηθούμε ως Ιερά Μονή" ανέφερε επίσης ο Ηγουμενος εκφράζοντας την εκτίμηση του στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.
......."Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την πρόσκληση προς την ελαχιστοτητά μου, ευχαριστώ και να μεταφέρετε τις ευχάριστιες μου προς τον Παναγιώτατο που έδωσε την ευλογία να βρεθώ στην Ιερά Μονή σας", ανέφερε στην αντιφώνησή του ο Επίσκοπος Διαυλείας.
.......Επίσης ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στην πρωτή φορά που επισκέφθηκε προ εικοσαετίας το Άγιον Όρος, υπογραμμίζοντας ότι "με την με τη χάρη της Παναγίας έρχομαι τώρα ως Επίσκοπος μια ευλογία που δεν αξίζω και ευχαριστώ τον Θεό γι αυτό."
.......Κλείνοντας ο Επίσκοπος Διαυλείας τόνισε: "Οι άγιοι πατέρες που τιμούμε τη μνήμη τους, έχουμε την ανάγκη τους και να μιμηθούμέ το παράδειγμά τους. Ευχαριστώ εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για τη στήριξη που παρέχει στο έργο της Εκκλησίας."
.......Το απόγευμα ο κ. Γαβριήλ θα προεξάρχει στην ολονύχτια αγρυπνία για την εορτή των Βατοπεδινών πατέρων, ενώ το πρωί της Τρίτης θα προεξάρχει στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 
.......Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/18143-2013-07-22-10-18-03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου