Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

10105 - H Αγιορειτική Εστία εγκαινιάζει τις πολιτιστικές δραστηριότητές της για το 2018 με έκθεση φωτογραφιών του Tomasz Moscicki για το Άγιον Όρος,στη Γαλλία

Με την έκθεση φωτογραφιών του Tomasz Moscicki (Τόμας Μοστσίτσκι) για το Άγιον Όρος, από τις 22 Ιανουαρίου στο «Συμβούλιο της Ευρώπης» στο Στρασβούργο της Γαλλίας, η Αγιορειτική Εστία εγκαινιάζει τις πολιτιστικές δραστηριότητές της για το 2018. Η έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πρέσβη κ. Στέλιου Περράκη. 
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες του Πολωνού φωτογράφου χωρισμένες σε δύο ενότητες.
 
Η πρώτη ενότητα θα έχει έργα που είναι τυπωμένα με την παλιά τεχνική του διχρωμικού κόμμεος (Gum bichromate technique), ενώ η δεύτερη ενότητα θα περιέχει έγχρωμες φωτογραφίες από την σύγχρονη δουλειά του φωτογράφου στο Άγιον Όρος οι οποίες εστιάζουν περισσότερο στα πρόσωπα και στις λατρευτικές συνήθειες των μοναχών. 


Παράλληλα η Αγιορειτική Εστία θα συμμετάσχει στο Στρασβούργο και σε άλλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 χρόνων από την ίδρυση της ελληνορθόδοξης ενορίας των Τριών Ιεραρχών στο Στρασβούργο, που τελούν υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Η έκθεση θα πλαισιώνεται από σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, όπως αναγράφονται παρακάτω.
Έκθεση και Παράλληλες Εκδηλώσεις
-Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στις 11:00 επίσκεψη στο Ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Οδίλης που βρίσκεται στην Αλσατία.
-Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στις 18:30 συνάντηση με τις Ορθόδοξες Κοινότητες του Στρασβούργου (Παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Αγιορείτικης Εστίας από τον κ. Αναστάσιο Ντούρο, Διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας - Ομιλία του π. Θεοφίλου με θέμα η Πνευματικότητα του Αγίου Όρους)
-Κυριακή 21 Ιανουαρίου Ομιλία του π. Θεοφίλου στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Στρασβούργου στις 12:00.
-Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 17:30 Εσπερινός στο Bernwiller (στη Νότια Αλσατία), στο Παρεκκλήσι Αγίου Γρηγορίου του Αθωνίτου και Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από τον ιατρό Louis-Gregoire Schitly, μετά από την γνωριμία του με το Αγιο Όρος. Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Αγιορειτικής Εστίας στην κοινότητα ορθοδόξων και ομιλία του π. Θεοφίλου.
- Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 13:00 Εγκαίνια της Έκθεσης στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Foyer της Επιτροπής Υπουργών, με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
- Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 18:00 Αφιερωματική βραδιά για το Άγιον Όρος στο Centre Emmanuel Mounier (42, Rue de l’Université, Strasbourg). Παρεμβάσεις από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας με θέμα «Το Μήνυμα του Αγίου Όρους σήμερα», από το π. Θεόφιλο με θέμα «Το Δίκαιο του Αγίου Όρους, μία πτυχή του Ευρωπαϊκού Δικαίου» και από τον Διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστάσιο Ντούρο με θέμα «Το Αγιο Όρος και η Χιλιόχρονη Ιστορία του».
Επιμελητής της Έκθεσης: 
Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας. 
Υπεύθυνοι της Έκθεσης: 
Βήκας Βασίλειος, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τηλ. 0388328818. 
Δέσποινα Χατζηβασιλείου, Προϊσταμένη Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης τηλ. 0388413075.
Πληροφορίες 
Διάρκεια έκθεσης 22-31 Ιανουαρίου 2018 
Στο κτήριο του Συμβουλίου της Ευρώπης (Foyer du Comité des Ministres, Council of Europe, Avenue de l'Europe F-67075 Strasbourg).
Ημέρες και ώρες λειτουργίας για το κοινό: από Παρασκευή 26 Ιανουαρίου μέχρι Τετάρτη 31 Ιανουαρίου (απαιτείται προηγούμενη συνεννόηση).
Επικοινωνία: Θεσσαλονίκη info@agioritikiestia.gr τηλ 2310 263308 
Στρασβούργο (για τις παράλληλες εκδηλώσεις): Ενορία Τριών Ιεραρχών
τηλ: 0033676147751 - Εmail: eglisegrecque.strasbourg67@laposte.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου