Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

183 - Το περιοδικό ΠΡΩΤΑΤΟΝ


Το περιοδικό «Πρωτάτον» ξεκίνησε την έκδοση του ως «διμηνιαίο αγιορειτικό δελτίο» τον Οκτώβριο του 1982 από τον μοναχό Ιερόθεο Καρυώτη και τη συνεργασία Αγιορειτών πατέρων.

Η πρώτη περίοδος διήρκεσε ως το τεύχος 12-13 των μηνών Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 1984. Η δεύτερη περίοδος άρχισε τον Νοέμβριο του 1988 μ’ εκδότη τον μοναχό Ιερόθεο και αρχισυντάκτη τον υπογράφοντα κι έληξε τον Ιανουάριο του 2006 με το τεύχος 101 ως «τριμηνιαίο αγιορειτικό δελτίο». Η Τρίτη περίοδος άρχισε με το τεύχος 102 του 2006 μ’ εκδότη-διευθυντή τον μοναχό Ιερόθεο και αρχισυντάκτη-ιδιοκτήτη τον υπογράφοντα και διήρκεσε έως το τεύχος 119 του 2010. Από το τεύχος 120 άρχισε η τέταρτη περίοδος. Ο Γέροντας Ιερόθεος απεσύρθη από την έκδοση του περιοδικού.
Ο Γέροντας Ιερόθεος
Τον ευχαριστούμε θερμά για την πολυετή προσφορά του και του ευχόμεθα υγεία και μακροημέρευση.
Λόγω σοβαρού οικονομικού προβλήματος του κόστους του περιοδικού σκεφθήκαμε πολύ αν θα μπορούσαμε να το συνεχίσουμε μόνοι μας. Παρακινημένοι από φίλους, που πρόθυμα μας υποσχέθηκαν τη συμπαράστασή τους, θα προσπαθήσουμε με τη βοήθεια του Θεού να το συνεχίσουμε υπεύθυνα. Γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά όσοι δεν έχουν στείλει τη συνδρομή τους να τη στείλουν, γιατί θα λυπηθούμε να τους τη διακόψουμε. Αντιλαμβάνεσθε ότι λόγω συγκυριών είναι πολύ δύσκολη η αποστολή του περιοδικού, σε όσους δεν στέλνουν τη συνδρομή τους.
Το περιοδικό «Πρωτάτον» σημπληρώνει αίσια εικοσιπενταετία από της εκδόσεώς του. Εύχεσθε παρακαλώ για την απρόσκοπτη συνέχισή του. Πιστεύουμε ότι αποτελεί μια τακτική αγιορειτική μαρτυρία και πληροφόρηση στους φίλους του Αγίου Όρους. Εγκάρδια ευχαριστούμε όσους βοηθούν ήδη.
μοναχός Μωυσής Αγιορείτης
(δημοσιεύτηκε στο 120ο τεύχος, Οκτ.-Δεκ. 2010)

Για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν συνδρομητές:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου