Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

9765 - «Ο δικός μας Παΐσιος» Αντ. Μακατούνη - Κ. Παππά

Οι Άγιοι και οι Αγίες της Εκκλησίας μας δεν είναι «μεταφυσικά όντα». Υπήρξαν άνθρωποι, άντρες και γυναίκες που με την αγιότητα του βίου τους ενέπνευσαν όσο ζούσαν τα πνευματικά τους παιδιά και τους άλλους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά τους.
Μια τέτοια μορφή είναι και ο όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.
Στο παρόν βιβλίο άνθρωποι που τον γνώρισαν στην καθημερινότητά του μιλούν για συγκεκριμένα στιγμιότυπα της ζωής του, στα οποία η Θεία Χάρη ήταν πάντοτε παρούσα, σε ένα αστείο, ένα «πείραγμα», μία συζήτηση, ακόμη και στη δύσκολη ώρα του πόνου.
Μέσα από μία δημοσιογραφική έρευνα, που κράτησε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, έγινε προσπάθεια να αποδοθούν πτυχές της προσωπικότητας του Αγίου και να καταγραφούν άγνωστα περιστατικά για τον γέροντα που άφησε ανεξίτηλα χαραγμένο το εγκόσμιο «πέρασμά» του στη μνήμη και στις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Συμμετέχουν οι: Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος  Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ  π. Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος  π. Νεκτάριος Κιούλος  Γεώργιος Μπλάτζας  Γεώργιος Αρβανίτης  Κωνσταντίνος Ξενόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου