Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

9703 - Η Πανήγυρη της Παναγίας Οδηγήτριας και τα εγκαίνια του νέου Συνοδικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος στο Άγιο ΌροςΈνα κτίριο-στολίδι κοσμεί πλέον την αυλή στην αγιορείτικη Μονή Ξενοφώντος, το νέο Συνοδικό, έργο πνευματικής έμπνευσης του Γέροντα Αλεξίου και καρπόw των άοκνων προσπαθειών των χειρών των πατέρων της Μονής.
Τα εγκαίνια του περίλαμπρου Συνοδικού πραγματοποίησε ο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ που επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, κατόπιν πρόσκλησης του Γέροντος Αλεξίου και της Αδελφότητας, για να προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων της Πανήγυρης της Παναγίας της Οδηγήτριας.
Το βράδυ του Σαββάτου τελέσθηκε αγρυπνία στο περίλαμπρο Καθολικό της Μονής χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ενώ την Κυριακή το πρωί Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών.
Η παράδοση αναφέρει ότι η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας μεταφέρθηκε, κατά θαυματουργό τρόπο, από τη Μονή Βατοπεδίου στην Μονή Ξενοφώντος και για αυτόν τον λόγο και η αδελφότητα της δεύτερης τη τάξει Μονής του Αγίου Όρους συμμετέχει ενεργά στην πανήγυρη.
Η συνέχεια του άρθρου και φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου