Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

9667 - Φωτογραφίζοντας τον Tomasz Mościcki

Η τελευταία επίσκεψη στο Άγιο Όρος (Σεπτέμβριος 2017) μου επεφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη, τη γνωριμία μου με τον Tomasz Mościcki, Πολωνό φωτογράφο, δημοσιογράφο και κριτικό Θεάτρου.
Στο παρελθόν, με αφορμή κυρίως εκθέσεις φωτογραφιών του με θέμα το Άγιο Όρος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ παρουσίασαν μέρος της δουλειάς του (http://agioritikesmnimes.blogspot.gr).
Οδοιπορώντας μόνος του στα μονοπάτια του Αγίου Όρους, ο Tomasz, επισκέφθηκε το κελλί Μαρουδά, την παραμονή της πανήγυρης του Γενεθλίου της Θεοτόκου. Στην ολιγόωρη παραμονή του εκεί δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφίσει διάφορα αξιοθέατα του κελλιού καθώς και στιγμές από τον πανηγυρικό Εσπερινό.

Πληροφορηθείς ότι κοντά στο κελλί Μαρουδά υπάρχει το ερειπωμένο κελλί του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου ζήτησε να τον οδηγήσω εκεί. Αγνοώντας κάθε κίνδυνο για πιθανό ατύχημα μπήκε στο ερειπωμένο κελλί, κάτι που δεν τόλμησα εγώ, και το φωτογράφισε. Ελπίζω να δημοσιεύσει κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες, θα είναι μοναδικές.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου