Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

9663 - «Μωυσέως Ωδή»: Παρουσίαση αφιερωματικού τόμου για τον Γέροντα Μωυσή


Μια λαμπρή πνευματική εκδήλωση πραγμα-τοποιήθηκε για την παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου «Μωυσέως Ωδή» στο θέατρο Παλλάς των Αθηνών την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.
Ο τόμος εκδόθηκε από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου με στόχο να αναδείξει την πνευματική αξία αυτού του προσώπου αλλά και το έργο του, σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη από πνευματική ενίσχυση.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι: του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Γέροντας Μωυσής Ξενοφωντινός, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου Β, Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους, Γέροντας Νικόδημος και της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Χρυσoστόμου της Σκήτης της Ι.Μονής Κουτλουμουσίου, Ιερομ. Χρυσόστομος.
Οι ομιλητές αφού αναφέρθηκαν στον Γέροντα Μωϋσή και στο πνευματικό άρωμα των κειμένων του, ευχαρίστησαν τον καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, διότι σε μια δύσκολη εποχή πάντα αναδεικνύει τα έργα των πνευματικών ανθρώπων του τόπου και του Αγίου Όρους προς ενίσχυση του κόσμου και διατήρηση των έργων.
«Ύμνοις τιμήσωμεν τω Μωυσή»
Αποδόθηκαν ύμνοι από την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία την οποία διηύθυνε ο κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.

Τον τόμο παρουσίασε ο Καθηγητής κ. Συμεών Πασχαλίδης, Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της εκδοτικής αυτής προσπάθειας που πραγματοποίησε η Μονή Βατοπαιδίου ενώ αναφέρθηκε στην μορφή του Μακαριστού Γέροντα Μωυσή.
«Αθωνικό Ψαλτήρι»
Ποιήματα και μελοποιημένα τραγούδια από στίχους του Γέροντος Μωυσέως Αγιορείτου διάβασε ο Κώστας Καστανάς ενώ μελοποιημένα ποιήματα του Γέροντα τραγούδησε ο Χρίστος Τσιαμούλης.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και πρώην Υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσσόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου