Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

9675 - Δυσλειτουργία του ΒΗΜΑτοδότη του «Βήματος»


Πολύ μυστήριο βλέπει πίσω από την ανακοίνωση του Αγίου Όρους ο ΒΗΜΑτοδότης της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ. Μάλιστα μας πληροφορεί πως μπορεί να είναι και… παράνομη! Απολαύστε τον:

Εάν νομίζετε ότι οι καλόγεροι στο Άγιον Όρος εξοργί-στηκαν με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, εξέδωσαν τη γνωστή αυστηρή ανακοίνωση και ακύρωσαν την προγραμ-ματισμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος, μάλλον κάνετε λάθος. Ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Θέλει να (ξανά)πάει στο Άγιον Όρος. Τον προσκάλεσαν, λέει, συνεπώς θα τιμήσει την πρόσκληση που έλαβε.
nnn

Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η πρόσκληση ισχύει. Αυτό τουλάχιστον διαβιβάστηκε από το Άγιον Όρος στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από απόφαση που ελήφθη μόλις προχθές από την Ιερά Κοινότητα. Και τι απάντησε νομίζετε το Μέγαρο Μαξίμου; Οτι, πρώτον, ευχαριστεί για την ανανέωση της πρόσκλησης και ότι ο Πρωθυπουργός την αποδέχεται και αυτήν ευχαρίστως και θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη μόλις μπορέσει...
nnn
 Αλλά μη νομίζετε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν θορυβοποιηθεί τόσο από την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου (για την αλλαγή φύλου) όσο και από την ανακοίνωση του Αγίου Ορους. Και αποφάσισαν να απαντήσουν μέσω της προσφιλούς οδού που ακολουθεί το Μαξίμου, δηλαδή με τη χρήση των non papers και τη μέθοδο των διαρροών. Οσον αφορά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου άφησαν να διαρρεύσει ότι είναι σεβαστές οι απόψεις της, αλλά η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού. 
nnn
 Το πρόβλημα ήταν με την ανακοίνωση του Αγίου Ορους. Εκεί δεν έστειλαν non paper γιατί προσπαθούσαν να μάθουν ποιος κρύβεται από... πίσω. Και τον βρήκαν (έτσι τουλάχιστον άφησαν να διαρρεύσει). Πρώτα απ' όλα επιχείρησαν να βγάλουν την ανακοίνωση... παράνομη, λέγοντας ότι ο καταστατικός χάρτης του Αγίου Ορους δεν προβλέπει να εκδίδονται τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Και, δεύτερον, ανακάλυψαν και το Μοναστήρι από το οποίο εξεδόθη η ανακοίνωση, λέγοντας ότι οι υπόλοιπες μονές δεν είχαν ιδέα για το περιεχόμενό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου