Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

9735 - Συγκινητική εκδήλωση για τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Ξενοφώντος


Του Αιμίλιου Πολυγένη
Συνεχίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια Ιερωσύνης του Ηγουμένου Γέροντα Αλεξίου Ξενοφωντινού στο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι.
Στο Καθολικό τελέστηκε εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ενώ έψαλλαν Μοναχές του Ησυχαστηρίου αλλά και της Ορμύλιας.
Μετά το πέρας του Εσπερινού στον αύλειο χώρο του Ιερού Ησυχαστηρίου, ακολούθησε μουσική εκδήλωση προς τιμήν του Γέροντα Αλεξίου, από Βυζαντινή χορωδία και νέους της Ι.Μ. Σιδηροκάστρου.
Στην εκδήλωση παρέστη πλειάδα Ιεραρχών, Κληρικών, Μοναχών, Καθηγητών και πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος.
Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Γέροντα Αλεξίου, ο οποίος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς αλλά και όλους που τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Επίσης ο Γέροντας αφού αναφέρθηκε στην τιμητική εκδήλωση, ανέφερε: «Όπως λέγει και ενα αγιορείτικο ρητό, τον καλό Μόναχο να μην το παινεύεις γιατί το παίρνει πάνω του και σε πειρασμό του βγαίνει».
Τέλος προβλήθηκε σε ειδικό προτζέκτορα βίντεο με αναδρομή το βίο και το έργο του Γέροντα, από την γέννησή του μέχρι σήμερα.

Δείτε φωτογραφίες εδώ: 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23/10/17, 11:24 π.μ.

    Το ακούσαμε και από αλλού. Μοναχοί και ιερωμένοι δεν αισθάνονται άνετα όταν τους επαινούν.
    Φοβούνται και την κενοδοξία ή υπερηφάνεια που πηγάζει από την ενέργεια αυτή.
    Γι΄αυτόν τον λόγο οι Αγιορείτες θεωρούν καλύτερα και είναι μεγάλη τιμή να έχουν την περιφρόνηση των ανθρώπων. Αποφεύγουν όσο μπορούν τον έπαινο.
    Ας έχουμε την ευχή του Γέροντα Αλεξίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή