Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

2436 - Video από την άφιξη της Ι. Εικόνας της Παναγίας της Γερόντισσας στη Βουλγαρία.



Στη Σόφια έφτασε χθες το μεσημέρι πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γερόντισσας, από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Την εικόνα μετέφερε πενταμελής αντιπροσωπεία μοναχών από την Μονή Παντοκράτορος, και την εναποθέτησαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

Χιλιάδες πιστοί έφτασαν στον Ναό από νωρίς το πρωί, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.

Να αναφερθεί ότι την εικόνα υποδέχθηκε ο Τοποτηρήτης του Πατριαρχικού Θρόνου, Σεβ. Μητροπολίτης Βάρνας κ. Κύριλλος, παρουσία πλειάδα Ιεραρχών της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

"Εκφράζουμε την μεγάλη ευγνωμοσύνη μας, στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Μαξίμου να φιλοτεχνηθεί πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Γερόντισσας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Βάρνας.

Επίσης πρόσθεσε: "Πρέπει να ευχαριστήσουμε τις ηγουμενικές αρχές του Αγίου Όρους που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το σωτήριο έργο, το οποίο έχουν αρχίσει οι πρόγονοί μας".

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου η εικόνα θα παραμείνει μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα 25 Δεκεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό, και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό της Βάρνας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα γίνει στάση στην Ιερά Μονή Τρογιάν, όπου οι μοναχοί του Αγίου Όρους θα προσκυνήσουν τον τάφο του μακαριστού Πατριάρχη Μαξίμου.

Κείμενο: http://www.romfea.gr

Σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου