Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

2333 - Πρωτοσέλιδο στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Γέροντας ΠαΐσιοςΗΠΑ: Πρωτοσέλιδο άρθρο στη «Wall Street Journal»
οι προφητείες του Γέροντα Παΐσιου

Εκτενές άρθρο αφιέρωσε η εφημερίδα «Wall Street Journal» για τον Γέροντα Παΐσιο, ο οποίος επισκεπτόμενος τη Σουρωτή, Θεσσαλονίκης, πριν από τριάντα και πλέον χρόνια, είχε προφητέψει ότι «η Ελλάδα στο μέλλον θα αντιμετωπίσει μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση, η οποία θα φέρει ως αποτέλεσμα πείνα και πολιτική αστάθεια».
Στο άρθρο, το οποίο αναδημοσιεύει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, τονίζεται ότι ο Γέροντας Παΐσιος, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως ερημίτης στη χερσόνησο της Μοναστικής πολιτείας του Αγίου Όρους, έχει γίνει αντικείμενο διαφόρων προγνωστικών και θαυμάτων που λαμβάνουν χώρα, κατά τους ισχυρισμούς αρκετών, και τα οποία εμπεριέχονται μέσα σε βιβλία που έχουν γραφτεί γι’ αυτόν. Σημειώνεται, επίσης, ότι κάθε Σάββατο εκατοντάδες προσκυνητές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα σχηματίζουν ουρές μπροστά από τον τάφο του Γέροντα, για να ζητήσουν τη βοήθειά.
Στο άρθρο αναφέρεται, ακόμη, πως η φήμη του Γέροντα Παΐσιου κατά κάποιο τρόπο απηχεί τις προβλέψεις του Νοστράδαμου, για τον οποίο οι πιστοί λένε ότι προέβλεψε τα πάντα-από την εμφάνιση και κυριαρχία του Χίτλερ, μέχρι το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.
Αναφορά γίνεται και στα δεκάδες βιβλία σχετικά με τον Γέροντα, με τα οποία είναι γεμάτα τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα, ενώ σημειώνεται, ότι πολλές εφημερίδες δημοσιεύουν άρθρα για τα θαύματά του Αγιορείτη μοναχού και η εφημερίδα «Δημοκρατία» διέθεσε 350.000 αντίγραφα βιβλίων που σχετίζονται με αυτόν.
Τέλος, επισημαίνεται ότι πολύ πριν από τον θάνατό του, το 1994, ο Καππαδόκας μοναχός ήταν ευρύτερα γνωστός και προσέλκυε στο Άγιο Όρος πιστούς, που πήγαιναν για να ακούσουν τις πνευματικές του συμβουλές και καθοδηγήσεις, ενώ πολλοί πιστεύουν πως κάποια στιγμή θα ανακηρυχθεί Άγιος.

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος7/12/12, 9:40 μ.μ.

  Δυστυχώς όμως ο τρόπος παρουσίασης του γέροντα από την αμερικανική εφημερίδα, δεν ήταν ο σωστός.

  Συγκρίνουν τον γέροντα με όσα είχε πει ο Νοστράδαμος, τον παρουσιάζουν σαν Νοστράδαμο του σήμερα.

  Επίσης Καθηγήτρια της Παντείου τον παρουσιάζει ως "μάγο" ή "σαμάνο" της σημερινής εποχής.
  "Figures like Paisios represent the shaman, the magician of the tribe," said Alexandra Koronaiou, a sociologist at Panteion University of Social and Political Sciences in Athens. "They are the incarnation of a transcendental, invisible power."

  Η πλέον δυσάρεστη έκπληξη όμως έρχεται από τα λόγια του π. Βασιλείου Χαβάτζα: "Μερικοί υπερβάλλουν! Τον παρουσιάζουν σαν προφήτη. Ε! δεν είναι σωστά όλα όσα έχει πει!"
  "But some are overreacting. They are making him into some kind of prophet," he said, adding: "That doesn't mean everything he said is right."

  Τι να σχολιάσει κανείς! Μακάρι κι αυτή η μη σωστή παρουσίαση του γέροντα να βοηθήσει τους Αμερικανούς να πλησιάσουν την Ορθοδοξία.

  Εάν θέλετε μια εντελώς προσωπική άποψη, με τέτοια άρθρα δίδεται σήμερα αρνητική δημοσιότητα στο γέροντα. Όταν όμως γίνουν όλα όσα λέει, τότε όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητα θα γυρίσει απότομα σε θετική. Κι εκεί θα είναι το μεγαλείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τους Αγίους της.

  Όσοι ξέρετε Αγγλικά διαβάστε το άρθρο: http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324469304578143271912956476.html?KEYWORDS=orthodox+monk+paisios

  ΑπάντησηΔιαγραφή