Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

2152 - Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους: Η Παναγία είναι μητέρα όλου του κόσμου και ιδιαιτέρως του ευσεβούς ημών Γένους



Ο Πρωτεπιστάτης της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους Μάξιμος Ιβηρίτης, στην αντιφώνησή του, πριν λίγη ώρα, κατά την μεγαλειώδη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας Άξιόν Εστι στον Πολύγυρο, αναφέρθηκε στη βοήθεια της Παναγίας κάθε φορά που η Ελληνικός λαός ήταν εμπερίστατος.

«Η πάντιμος και πάνσεπτος Ιεράν Εικών της Κυρίας μας Θεοτόκου «Άξιον Εστί», η εφέστιος και θαυματουργός Εικών του ιστορικού Ναού του Πρωτάτου, του Περιβολίου της Θεοτόκου, του Αγίου Όρους, ευρίσκετε εν τω μέσω ημών συνεορτάζουσα τρόπον τινά επί τη ιστορική επετείω 100 ετών από της απελευθερώσεως της πόλεως του Πολυγύρου εκ του Οθωμανικού ζυγού και παρέχουσα την αντίληψην και Θεϊκήν ευλογίαν της Κυρίας των Αγγέλων εις άπαντας.

…Η Παναγία είναι μητέρα όλου του κόσμου και ιδιαιτέρως του ευσεβούς ημών Γένους. Είναι η προστάτης, η Υπέρμαχος Στρατηγός και ακοίμητος φρουρός και φύλαξ του πιστού Έθνους μας, το οποίον στην μακραίωνα ιστορικήν διαδρομήν του  πολλάκις επεκαλέσθη το όνομά Της εις τας ποικίλας εθνικάς περιπετείας και συμφοράς και ο λαός είδε και εβίωσε την άμαχον βοήθειαν και αρωγήν Της και σωτηριώδη επέμβασιν και λύτρωσιν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου