Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

2297 - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ζ’ Διεθνούς Συνεδρίου της Αγιορειτικής Εστίας




Ο π. Αθανάσιος Γκίκας διαβάζει το μήνυμα 
της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 25 Νοεμβρίου το μεσημέρι οι εργασίες του Ζ’ Διεθνούς Συνεδρίου της Αγιορειτικής Εστίας με θέμα «Το Άγιον Όρος στα χρόνια της Απελευθέρωσης» στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Βυζαντινού Μουσείου Πολιτισμού.
.......Στο πλαίσιο του Συνεδρίου αυτού πραγματοποιήθηκαν και δύο στρογγυλές τράπεζες, η πρώτη ως αφιέρωμα στον Γάλλο βυζαντινολόγο Gabriel Millet, του οποίου το έργο στην Ελλάδα, την Σερβία και το Άγιον Όρος, παραμένει εξαιρετική πηγή καταγραφής, έρευνας και πολύτιμων στοιχείων για τις βυζαντινές σπουδές.


Οι συμμετέχοντες στην Στρογγυλή Τράπεζα 
"Αφιέρωμα στον Gabriel Millet"

Οι συμμετέχοντες στην Στρογγυλή Τράπεζα 
"Ναζαρηνή Ζωγραφική
Μεγάλη επιτυχία είχαν και οι εργασίες, καθώς και η συζήτηση που ακολούθησε, της στρογγυλής τράπεζας όπου συζητήθηκε η λεγόμενη «Ναζαρηνή ζωγραφική».
.......Η έκδοση που ακολουθήσει θα δώσει νέα στοιχεία που θα διαμορφώσουν μία νέα εικόνα για την θρησκευτική ζωγραφική, του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, στην Ελλάδα και το Άγιον Όρος.


Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής 
κ. Κρίτων Χρυσοχοΐδης,
Δ/ντης Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών
Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
Ο κ. Κρίτων Χρυσοχοΐδης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, συνόψισε τα αποτελέσματα των εργασιών και ο κ. Δημήτριος Σαλπιστής ευχαρίστησε την Επιστημονική Επιτροπή, τους μετέχοντες στις εργασίες επιστήμονες και το κοινό, με ιδιαίτερη αναφορά στους προσκεκλημένους από την Γαλλία και τη Σερβία για την συμβολή τους στο αφιέρωμα στον Gabriel Millet καθώς και την Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού κα. Νίκη Τσιλιπάκου για την φιλοξενία του Συνεδρίου.
.......Η έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το Β’ εξάμηνο του 2013 σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου