Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

2229 - Το Πολεμικό Ναυτικό για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Αγίου Όρους





Σε Δελτίο Τύπου, το οποίο ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το Πολεμικό Ναυτικό, σχετικά με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Αγίου Όρους, αναφέρονται τα εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την 14η και 15η Νοεμβρίου 2012, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Μαζαράκη - Αινιάν ΠΝ, επισκέφθηκε το Άγιο Όρος στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Αθωνικής χερσονήσου από τον Ελληνικό Στόλο. Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχε και αντιπροσωπεία προσωπικού από τη Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, η οποία κατέπλευσε στον όρμο της Δάφνης. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε, υποδοχή του προσωπικού Π.Ν. στη Δάφνη και στις Καρυές, Παναγιορειτική Αγρυπνία, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο Πρωτάτο, και Αρχιερατικό Αγιασμό επί της Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Καρπάθου, Ελασσόνος και Δράμας, οι Ηγούμενοι των 20 Μονών, η Ιερά Επιστασία, η Ιερά Κοινότης και ο Διοικητής του Αγίου Όρους.

Κατά τη διάρκεια παραμονής στο Άγιο Όρος, δόθηκε η ευκαιρία στο προσωπικό Π.Ν. να επισκεφθεί τις Μονές Ιβήρων και Σίμωνος Πέτρας.

Πλωτάρχης (O) Χρήστος Αρφάνης ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου Γ.Ε.Ν



Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.


 Σχετικά:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου