Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

5285 - Σχισματικές οικονομικές δοσοληψίες – και όχι μόνο



ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΣΟΛΗΨΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
.......Γνωστό πλέον είναι στο ευρύ κοινό των φίλων του Αγίου Όρους, ιδίως της Κεντρικής Μακεδονίας, πως σήμερα εντός της μονής Εσφιγμένου συνεχίζεται μία εκκλησιαστικώς και διοικητικώς ανώμαλη κατάσταση, με τα βασικά κτήρια της μονής να τελούν υπό κατάληψη από εξωαγιορείτες και σχισματικούς. Πρόκειται για περίπου 50 άτομα, από τα οποία η ηγετική ομάδα μετρά περίπου 12-13 άτομα. Αυτοί έχουν αναπτύξει έντονη δημόσια παρουσία (διαδικτυακή, τηλεοπτική, φυσική) και ένα δίκτυο δοσοληψιών, που δεν περνούν απαρατήρητες από την κοινωνία. Κάθε καλόπιστος ενδιαφερόμενος δύναται να διεξαγάγει εύκολη σχετική έρευνα μέσω διαδικτύου, παρακολούθησης διά ζώσης των ομιλιών του ηγέτη των καταληψιών, ερωτήσεων προς την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους, έρευνας σε δημοσιευμένες δικαστικές αποφάσεις, έρευνας σε άλλα σχετικά δημόσια έγγραφα, ερωτήσεων σε πρόσωπα που είχαν συναλλαγές με τους καταληψίες, ερωτήσεων απ’ ευθείας στους καταληψίες (ιδίως εκτός της ηγετικής ομάδας της κατάληψης) κλπ.

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/9/14, 2:22 π.μ.

    Πολυ ενδιαφέρουσα αναρτηση αν και λυπηρη για την καταντια του κρατους που ανεχεται να γινονται τοσα στις πλατες των ανυποψιαστων πιστων. Ενα μεγαλο ψεμα αποκαλυπτεται. Ο μεγαλος υπνος του ελληνικου κρατους επισης αποκαλυπτεται. Συχαρητηρια για την αναρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισαάκ Σολωμού17/9/14, 1:20 μ.μ.

    Εργολαβία ε!;;;Τα ίδια και τα ίδια,καταντάτε γραφικοί!!!Κρίμα,αδελφέ Γιάννη κι'εσύ και αυτός που σου τα στέλνει,και σε σένα και αλλού και μετά κάθεται άγρια μεσάνυχτα και τα "σχολιάζει"κι'από πάνω!!!(Λέγε με Μιχάλη;).Ποιός ξέρει αν "αποδίδει"η εργολαβία.Γιατί δεν μας απαντάτε,μια και καλή για να τελειώνουμε,είναι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ορθόδοξος;;;Από κει ξεκινούν τα πάντα,αλλά το αποφεύγετε σαν τον διάβολο το λιβάνι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητε Ισαακ,ας υποθεσουμε οτι ο πατριαρχης δεν ειναι ορθοδοξος.πρεπει να πορευθουμε και να πραξουμε συμφωνα με την παραδοση και τους κανονες,ναι η οχι?πιστευω οτι απαντας και εσυ ναι.σε ποιο ακριβως σημειο της παραδοσης η των κανονων διδεται το δικαιωμα,σε οποιον ο επισκοπος του ειναι (η θεωρειται) αιρετικος να καταφευγει σε αλλον επισκοπο (βλεπε ''γοχ''),και μαλιστα σε επισκοπο που πριν καταστει αιρετικος ο πατριαρχης(υποθεση εργασιας,κατ εμενα),δεν αναγνωριζοταν απο καμια ορθοδοξη εκκλησια?η μηπως αγνοεις οτι οι υπο τον Μεθοδιο κοινωνουν με τους φλωρινικους ΓΟΧ?πριν διακοψουν το μνημοσυνο του ΄΄αιρετικου'' πατριαρχη,κοινωνουσαν με τους γοχ? Ο Χ Ι !!!!!!!!!!! ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ !!!!!!!!!!!! εκτος και αν κοινωνουσαν ΚΑΙμε τους γοχ ΚΑΙ με τον πατριαρχη,κατι που σημαινει οτι εφηρμοσαν τον οικουμενισμο,πρωτοι αυτοι στην πραξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισαάκ Σολωμού20/9/14, 5:11 μ.μ.

      Γιατί δεν απαντάς επί της ουσίας,αδελφέ Ηλία και κάνεις "υποθέσεις εργασίας";;Που κολλάνε οι γοχ;Η παράδοση και οι κανόνες,όπως λες,μας επιβάλλουν να αποτειχιζόμεθα από αιρετικούς
      "λυκοποιμένες",όπως,εύγλωττα,τους ορίζει.Τουτέστιν,να κόβουμε το μνημόσυνο!Ακριβώς αυτό που κάνουν οι εσφιγμενίτες πατέρες!Και είναι οι μόνοι που έμειναν να το κάνουν,από την εποχή που το μεγαλύτερο μέρος των αγιορειτών το έκανε,την στιγμή που οι λόγοι εκείνης της διακοπής,έχουν χειροτερέψει κατά πολύ!Τα φληναφήματα περί γοχ,είναι για να αποφεύγουμε την συζήτηση επί της ουσίας,ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ;;Κάθε ορθόδοξος πιστός,θα πρέπει αργά ή γρήγορα να απαντήσει!!!

      Διαγραφή
  4. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ17/9/14, 3:35 μ.μ.

    Εχουμε συνεχη αορατο και ορατο πολεμο με τις αμαρτιες και τα παθη μας και μας διχαζουν τα θεματα ακριβειας της πιστεως.Ποιον να πιστεψουμε εμεις οι απλοι χριστιανοι; "Oρθοδοξειν εστι σχοινοβατειν" λενε οι Αγ.Πατερες.Δυναμεθα να σχοινοβατουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/9/14, 3:43 μ.μ.

    Ναι, αγαπητέ Αθανάσιε. Δυνάμεθα να «σχοινοβατούμε», ήτοι να ορθοδοξούμε! Με τη χάρη του Θεού πολλά μπορούμε να κάνουμε! Αξίζει η λεπτή αύρα και ομορφιά που λέγεται Εκκλησία να γεμίζει το σώμα, το νου και την ψυχή μας. Συγχαρητήρια για τη δημοσίευση. Το θέμα «Εσφιγμένου» έχει ξεσκεπαστεί πια και βαίνει σιγά-σιγά προς διευθέτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισαάκ Σολωμού20/9/14, 5:16 μ.μ.

      Αν αυτό που εννοείς εσύ Εκκλησία,αδελφέ ανώνυμε,είναι η Εκκλησία του Χριστού,των Πατέρων και των Οικουμενικών Συνόδων,ζήτω που καήκαμε!!!Αλλά ευτυχώς,δεν είναι!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/9/14, 4:42 μ.μ.

      Προς ανώνυμο 3:43 17/9/2014
      Δεν έπρεπε να αντικατασταθεί το ρήμα ζηλοφθονούμε με το "ορθοδοξούμε".
      Δεν θα καταλάβει τίποτα ο κόσμος έτσι.
      Δεν ζηλοφθονούμε με την χάρη του Θεού.
      Κύριε, ελέησον.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος17/9/14, 5:27 μ.μ.

    Πολλή εσφιμενολογία μας πλάκωσε και πάλι. Γεμίσαμε εσφιγμενόπληκτους και εσφιγμενοκάπηλους.
    Το μήνυμα του κειμένου είναι όποιος μισεί περισσότερο, κερδίζει τον παράδεισο.
    Για εμάς πάντως δεν είναι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/9/14, 6:44 μ.μ.

    Στα θεματα της Πιστεως , οι ορθοδοξοι χριστιανοι ειμαστε υποχρεωμενοι να εφαρμοζουμε τις αποφασεις των Οικουμενικων Συνοδων , τους Κανονες αλλα και την Ιερη Παραδοση της Εκκλησιας.
    Οτιδηποτε βρισκεται εκτος των ανωτερω θεωρειται και ειναι εκτος Ορθοδοξου Πιστεως.
    Πολυ περισσοτερο δε , οταν δεν υπαρχει απευθειας Αποστολικη Διαδοχη στους κληρικους ολων των βαθμων της Ιερωσυνης , τοτε σιγουρα βρισκονται εκτος του σωματος της Ορθοδοξου Εκκλησιας.
    Φυσικα δεν ειμαστε εμεις οι αρμοδιοι να αποφανθουμε αν ο Πατριαρχης ειναι ορθοδοξος ή οχι. Απο την στιγμη που ειναι Κανονικως Εκλεγμενος και Εψηφισμενος ειναι ο Ορθοδοξος Πατριαρχης Κων/πολεως για ολους τους Ορθοδοξους Χριστιανους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/9/14, 6:07 π.μ.

      Ακριβώς το αντίθετο. Το μίσος και τα πάθη μας μας δεν είναι θέμα Πίστεως αλλά θέμα απιστίας.

      Διαγραφή
    2. Ισαάκ Σολωμού20/9/14, 5:42 μ.μ.

      Με όλο τον σεβασμό,αδελφέ,σύγχιση,μεγάλη σύγχιση!Που κολλάει η υποχρέωση για εφαρμογή των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων,των Ιερών Κανόνων και της Ιεράς Παράδοσης της Εκκλησίας μας,με τον "καθεστωτισμό" του κανονικώς εκλεγμένου και εψηφισμένου πατριάρχου Κων/πόλεως;
      ΄Ενα παράδειγμα(θα μπορούσα να αναφέρω πάμπολλα):Το Σύμβολο της Πίστεως,το Πιστεύω μας,θεσπισμένο στις δύο πρώτες Οικουμενικές Συνόδους,με την συμβολή των Αγίων Πατέρων και την επέμβαση του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,μας λέει για "ΜΙΑΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ".Ο "Κανονικώς Εκλεγμένος και Εψηφισμένος",μας λέει οτι οι εκκλησίες είναι πολλές και η Ορθόδοξη είναι μία απ΄αυτές.Άπαγε της βλασφημίας!Και αυτός ο ευλογημένος,κατ΄εσέ,είναι ορθόδοξος πατριάρχης όλων των Ορθοδόξων!!!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος25/9/14, 4:20 μ.μ.

    Είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Ορθόδοξος;
    ΟΧΙ!
    Προωθεί την Πανθρησκεία των Σιωνιστών και του Σατανά;
    ΝΑΙ!
    Άντε γεια, τα υπόλοιπα είναι για να'χουμε να γράφουμε΄.
    Πείτε ξεκάθαρες κουβέντες και μη κρύβεστε πίσω απ'τα "φουστάνια" σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ώστε "καλά παιδάκια" τα παλληκάρια του μπαρμπα-Μεθόδιου... Από ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ παν πολύ καλά......... Το χρήμα να ρρέι και άσε τα κορόιδα να τρώνε την παραμύθα των εσφιγμένων από τα ματ!!!! Να ανοίγουν τα μάτια μερικών μερικών για το τι παίζεται πίσω από τις καμερες και τα αντιοικουμενιστικά διαγέλματα..... Μπράβο Κελλιώτη για το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή