Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

5220 - Πανηγυρίζει το Μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου στο Σοχό



Πρόγραμμα Πανηγύρεως . Μ. Παναγίας Θεοσκεπάστου (Γεννήσεως Θεοτόκου) καί ποδοχς Εκόνας Παναγίας Γοργοϋπηκόου 2014

«Γοργοϋπηκόου τήν θαυμαστήν κα σεπτήν Εκόνα προσκυνήσωμεν, δελφοί…».
   Πανηγυρίζει στις 8 Σεπτεμβρίου το Μετόχι της Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους, η «Ιερά   Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου», Σοχού, που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου. Το Σάββατο, 6  Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Σοχού  θα γίνει επίσημη υποδοχή της  Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, της  Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους, από το Δήμο Λαγκαδά.


Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Θαυματουργής  Εικόνας από το Σοχό προς την Ιερά  Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου.
   Στη συνέχεια, στο Καθολικό της Μονής, θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες του  Μικρού Αγιασμού και του Μικρού Εσπερινού. Στις 8.00 το βράδυ, θα τελεσθεί  Ιερή Αγρυπνία, και στις 7.00 το πρωί της  Κυριακής η Θεία Λειτουργία.
   Στις 8.00 το βράδυ, θα τελεσθεί η Ιερή Αγρυπνία της Εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου, κατά το Αγιορείτικο Τυπικό και τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, κυριώνυμο ημέρα της Εορτής,  στις 7.00 το πρωί, Πανηγυρική  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος το Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει λιτάνευση της Θαυματουργς Εικόνας στα πέριξ της Μονής.
Το Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ. μ. θα τελεσθεί Ιερή Αγρυπνία κατά το Aγιορείτικο τυπικό.
   Η Θαυματουργή  Εικόνα θα παραμείνει για προσκύνηση   στο Μετόχι του Σοχού μέχρι και  την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. (14 Σεπτεμβρίου, και ώρα 1.30, το μεσημέρι). Κάθε μέρα, στις 7.00 το πρωί,  θα τελείται η Θεία Λειτουργία, και στις 5.00 το  απόγευμα ο Εσπερινός. Μετά τη Θεία Λειτουργία, το πρωί, και μετά  τον Εσπερινό, το απόγευμα, θα ψάλλεται η Παράκληση της  Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.  
Από την Ιερά Μονή
                                                         Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού,
                                              Μετόχι Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους.
                                                                Τηλ. 23950-23288


   Φωτογραφίες από παλαιότερες πανηγύρεις:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/9/14, 11:57 π.μ.

    Για οσες γυναικες λαχταρουν να παρουν μια πραγματικη γευση Αγιορειτικου κλιματος και βεβαια σαν Ορθοδοξες κατανοουν το Αβατον του Αγιου Ορους, ειναι μια καταπληκτικη ευκαιρια να πανε στο μοναστηρι της Παναγιας στο Σοχο οπου θα ευρισκεται και η Εικονα της Παναγιας της Γοργουπηκοου απο τη Μονη Δοχειαριου! Οταν εγω παρευρεθηκα και ρωτησα σε μια στιγμη ανατασης (στην αγρυπνια) τον συζυγο μου: -ετσι ειναι και το Αγιο Ορος;μου απαντησε:-μονο το βουνο διαφερει....
    Σκεφτηκα οτι παντα βρισκει τροπο η Παναγια μας να ικανοποιει τους ευσεβεις ποθους μας χωρις να χρειαζεται να αμαρτησουμε....
    Συνιστω ανεπιφυλακτα το προσκυνημα στη Μονη Θεοσκεπαστου. Θα ωφεληθειτε πολλαπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή