Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

5263 - Τα Τίμια Δώρα από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, στην Κέρκυρα



Μια ιδιαίτερη ευλογία λαμβάνει η Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων με την παρουσία στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κερκύρας των τιμίων Δώρων που προσέφεραν οι Μάγοι στο Χριστό, μαζί με Τίμιο Ξύλο και την κάρα της Αγίας Αγάθης, που μεταφέρθηκαν από την Μονή του Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους προς προσκύνηση και ενίσχυση των πιστών.

Τα Τίμια Δώρα υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος το απόγευμα της Πέμπτης 11 Σεπτεμβρίου 2014, ενώ στον Εσπερινό που ακολούθησε χοροστάτησε και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.
Σε προσφώνησή του προς τον αντιπρόσωπο της Μονής του Αγίου Παύλου Μοναχό Νικόδημο, ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, αφού ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Παρθένιο για την ευλογία της αποστολής των ιερών κειμηλίων της πίστης μας, τόνισε ότι ο λαός της Κέρκυρας θα έχει την ευκαιρία να επανεβεβαιώσει την πίστη του στο Χριστό και στην Εκκλησία και να προσφέρει και ο ίδιος την αγάπη και την τιμή προς το πρόσωπο του Χριστού, σε μία εποχή κατά την οποία υπάρχει ανάγκη για συνεχή πνευματική ανατροφοδότηση.
Μπορούμε να προσφέρουμε κι εμείς στο Χριστό την καρδιά μας και η παρουσία των Τιμίων Δώρων είναι μία λαμπρή ευκαιρία να θυμηθούμε ότι η πίστη θέλει θυσία και κόπο.
Απαντώντας ο π. Νικόδημος Αγιοπαυλίτης τόνισε την ιστορία των Τιμίων Δώρων, το γεγονός ότι η Υπεραγία Θεοτόκος τα κράτησε ως ευλογία και τα απέδωσε στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων, η οποία με τη σειρά της τα έστειλε στην Κωνσταντινούπολη.
Μετά την Άλωση της Πόλης η μητριά του Μωάμεθ του πορθητή βασίλισσα Μάρω τα προσέφερε στην Μονή του Αγίου Παύλου ως πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη και είναι ευλογία να μπορούν να εξέρχονται εκ του Αγίου Όρους και να τα προσκυνούν οι εν τω κόσμω πιστοί.
Στον Εσπερινό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος τόνισε ότι η πίστη μας σήμερα δεν είναι ζέουσα και ότι ενισχύεται με τέτοιες πνευματικές ευκαιρίες. Παραδοθήκαμε στο κοσμικό πνεύμα και στους πειρασμούς του πολιτισμού, με αποτέλεσμα να έχουμε γίνει χλιαροί ως προς την πίστη.
Το ταξίδι των Μάγων για να συναντήσουν το Χριστό όμως μάς δείχνει ότι αν η καρδιά μας πάλλεται από αναζήτηση για την Αλήθεια μπορούμε κι εμείς να λάβουμε ως ευλογία την χάρη της κοινωνίας με τον Κύριό μας. Αυτός ο τρόπος διασώζεται στην Εκκλησία και αυτή την οδό καλούμαστε να ακολουθήσουμε.
Ο ναός παραμένει ανοιχτός από τις 6.30 το πρωί μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ενώ τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες. Το βράδυ της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος προεξάρχει Ιεράς Αγρυπνίας, ενώ θα λειτουργήσει την Κυριακή με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Μητροπολιτικό Ναό.
Τα Τίμια Δώρα θα παραμείνουν στην Κέρκυρα μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου 2014.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου