Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

5315 - Φωτογραφίες των δύο νέων κτιρίων που ανεγείρονται στις Καρυές του Αγίου Όρους



1 . Κτίριο μοναστικών και θεσμικών λειτουργιών της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους
Το έργο αφορά την ανέγερση νέου τετραώροφου κτιρίου με τρεις πτέρυγες σε σχήμα Π γύρω από ορθογώνιο αίθριο, στα ΒΑ της πλατείας των Καρυών σε άκτιστο οικόπεδο το οποίο ανήκει στην Ι.Μ Ιβήρων και ενοικιάζεται από την Ιερά Κοινότητα. Το προτεινόμενο οικόπεδο έχει έντονη κλίση και το κτίριο προσαρμόζεται σε αυτήν με διαφοροποιούμενα εμβαδά σε κάθε όροφο. Σκοπός της ανέγερσης του κτιρίου είναι η στέγαση μοναστικών και θεσμικών λειτουργιών της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους.


2. Κτίριο Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους
Το νέο Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους στις Καρυές θα εφοδιαστεί με όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και θα αποτελείται από το κυρίως διώροφο κτίριο, υπόγειο και ένα βοηθητικό ισόγειο κτίσμα. Η τεχνική μελέτη του κτιρίου προβλέπει στο ισόγειο χώρο υποδοχής - αναμονής και γραμματεία, εξεταστήρια, γραφεία ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, αίθουσα μικροεπεμβάσεων, μικροβιολογικό εργαστήριο, ακτινολογικό, μονόκλινο και δίκλινο θάλαμο βραχείας νοσηλείας, βοηθητικούς χώρους και υγιεινής.

3 σχόλια:

  1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ26/9/14, 7:53 π.μ.

    Το κτιριο με τις υπηρεσιες "προστασιας του μοναχισμου και του Αβατου" που θα στεγασθουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/9/14, 1:04 π.μ.

    Θα το κανετε το Ορος σαν τα μουτρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήταν κάποτε καιρός να γίνουν αυτά τα κτήρια! Εύγε στους πατέρες που έφεραν το νερό στο αυλάκι, προς εξυπηρέτηση του αθωνικού μοναχισμού! Η Παναγία να τους σκέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή