Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

5279 - Νέα Μοναχή στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους, Παναγία Θεοσκέπαστος, στο Σοχό Θεσσαλονίκης

Στην Κυριακάτικη πανηγυρική Θεία  Λειτουργία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, που έγινε στο Αγιορείτικο Μετόχι Παναγία Θεοσκέπαστος στο Σοχό Θεσσαλονίκης, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και πλήθος προσκυνητών ζήσαμε το γεγονός της αφιέρωσης στο Κύριο μιας νέας.
Η Βασιλική Ξανθού από  τον  Σοχό Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος του τμήματος  Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 22 ετών,  εγκατέλειψε τα εγκόσμια και εκάρη Μοναχή με το όνομα Θεοκτίστη, από τον Πνευματικό της αδελφότητος και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο.
Ο Γέροντας Γρηγόριος στη προσλαλιά του προς την νεόκουρη Μοναχή Θεοκτίστη, είπε πως όπως  η Παναγία  σε βοήθησε  μέχρι  σήμερα και σήκωσες  τον  σταυρό και σπούδασες  τα  Θεολογικά  γράμματα, έτσι  και πάλι  θα  σε  βοηθήσουν,
η  Παναγία  και  οι  Άγιοι, να σηκώσεις  τον σταυρό και  να  τον  υψώσεις  πάνω  στον  Γολγοθά. Η  Μοναχική πολιτεία  δεν  είναι  επιδιώξεις  ανθρωπίνων  επιδόσεων, αλλά  «άκρα ταπείνωση»
Ας ευχηθούμε να την ενισχύσει ο Κύριος και η Παναγία η Θεοσκέπαστος, που από μικρό παιδί  διακονεί, να την σκεπάζει και να την προστατεύει από τις παγίδες του διαβόλου, να φωτίζει δε και άλλες ψυχές να αφιερώνονται στον Νυμφίο Χριστό.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/9/14, 9:39 π.μ.

    ΝΑ ΖΗΣΗ Η ΝΕΑ ΜΟΝΑΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΝΙΣΗ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΕΤΟΧΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΕΑΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΗΝΥΣΟΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ.

    ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ κ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ "ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ" ....

    ΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/9/14, 2:59 μ.μ.

    Εξαιρετικη αδελφοτητα υπο την καθοδηγηση του φωτισμενου Αγιορειτη γεροντα Γρηγοριου. Οσο για το μοναστηρι εκπληκτικο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την Ιερά Αγρυπνία της προηγούμενης ημέρας

    https://www.youtube.com/watch?v=EPc2RaNkH0E

    ΑπάντησηΔιαγραφή