Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

5257 - Σχετικά με την παρ’ ολίγο βιβλική καταστροφή και τις εικόνες Αποκάλυψης στην Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας





 Από τον Λαυριώτη Μοναχό Θεολόγο, φωτογράφο του υδροστρόβιλου που εμφανίστηκε στις 6 Σεπτεμβρίου ανοιχτά της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, έλαβα το σχόλιο που ακολουθεί:
Είστε το μόνο μπλοκ που αναδημοσίευσε το περιεχόμενο όπως ακριβώς έχει... όλοι οι άλλοι το έκαναν ότι ήρθε η καταστροφή! 
Συγκεκριμένα το ΕΘΝΟΣ έγραψε:

Διπλός ανεμοστρόβιλος (σίφωνας) έπληξε την Κυριακή το Άγιον Όρος. Οι δύο σίφωνες θαλάσσης «χτύπησαν» την περιοχή ανατολικά της Μονής Μεγίστης Λαύρας, τρομάζοντας τους μοναχούς που έσπευσαν στην εκκλησία να προσευχηθούν, ενώ ο μοναχός Θεoλόγος, έμεινε στο μπαλκόνι και απαθανάτιζε το φαινόμενο.
Εικόνες αποκάλυψης από ανεμοστρόβιλο στο Άγιον Όρος
Μέχρι να σταματήσει ο δυνατός στροβιλισμός ένας δεύτερος ξέσπασε δυτικότερα του πρώτου, σηκώνοντας μεγάλη ποσότητα νερού.
«Ήταν συγκλονιστικό το θέαμα. Φοβηθήκαμε ότι μπορεί να έρθει προς το μοναστήρι και κάτι τέτοιο δεν ξέραμε τι συνέπειες μπορεί να έχει», μας είπαν αγιορείτες μοναχοί.
Ούτε μας ανησύχησε, ούτε τρέξανε οι πατέρες να προσευχηθούν , αλλά ούτε και δηλώσεις έγιναν. Η αλήθεια είναι αυτή: Yδροστρόβιλος ανατολικά της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους. (και μόνον αυτή)!

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/9/14, 12:03 μ.μ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΝΑΙΒΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΜΙΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓ. ΛΑΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η κατάρρευση συνέβει στις Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014 σχετικά: http://athosnews.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html
    ο ανεμοστρόβιλος πέρασε στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 ένα μήνα μετά.... σχετικά: http://weatherlavra.blogspot.gr/p/blog-page_6.html
    τα έχετε κάνει αχταρμά... λυπάμε... τελικά ίσος φταίει το ψέκασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ της Αγιορείτικες Μνήμες. Είναι από τα ποιο έγκυρα μπλόκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάτερ Θεολόγε, το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ είναι έγκυρο, ενημερωμένο και σεμνό, μακριά από ζηλωτισμούς πάσης φύσεως, εμπάθειες και ανακατωσούρες στα της Εκκλησίας, ένα από τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ! Εύγε στον Κελλιώτη! Τόσο η κατάρρευση μέρους του ξενώνα, όσο και ο υδροστρόβιλος ερμηνεύτηκαν από πολλούς σαν «ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ»!!! Δεν ξέρω ποιανού «θεού-τιμωρού» είναι η πίστη τους και οι απόψεις τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή