Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

3261 - Αποκλειστικές φωτογραφίες του κ. Γιάννη Μπουτάρη από την απρόσκλητη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και την άρνηση των Αγιορειτών να τον δεχθούν



Την Παρασκευή 14 Ιουνίου με αφορμή την τελετή αλλαγής της Ιεράς Επιστασίας στις 10 το πρωί έφθασε στις Καρυές, ταυτόχρονα με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης με την ιδιότητα του Προέδρου της Αγιορειτικής Εστίας (θέση που καταλαμβάνει ο εκάστοτε Δήμαρχος Θεσσαλονίκης).
Πληροφορηθέντες το γεγονός οι Αγιορείτες ανακοίνωσαν στον Ειδικό Σύμβουλο της Αγιορειτικής Εστίας κ. Δημήτριο Σαλπιστή πως ο Δήμαρχος δεν προσκλήθηκε και είναι ανεπιθύμητος.
Ο τελευταίος ενημέρωσε τον κ. Μπουτάρη πως δεν μπορεί να ανέβει στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο και να συμμετάσχει στις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα να παραμείνει αυτός στον χώρο του κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού του Πρωτάτου και να παραστεί μόνο στην τελετή εντός του Ναού, όπου προφανώς μπορεί να εισέλθει όποιος το επιθυμεί.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/6/13, 8:33 μ.μ.

    Ολοι ορθιοι, ο Μπουταρης στον κοσμο του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ17/6/13, 9:25 π.μ.

    Μπορουν να του παρουν το διαμονητηριο και να τον απελασουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/6/13, 3:21 μ.μ.

    απορώ πως τολμάει και παει στο όρος. όλοι αμαρτωλοί είμαστε αλλά δε νιώθουμε περήφανοι για τις αμαρτίες μας και δεν κανουμε μεχρι και ...παρελασεις γι αυτες. παμε στο ορος επειδη ειμαστε αμαρτωλοι και θελουμε να διορθωσουμε τα κακως κειμενα της ζωης μας. ορθως επραξε η κοινότητα που δεν τον δεχθηκε στην επιστασια αλλά κακως έπραξε που τον έβαλε στο παραθρόνι του πρωτατου. ας εμπαινε σε καθε θεση που παει ο οποιοςδήποτε προσκυνητης. μιση δουλεια δηλαδη. τελος παντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή