Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

3313 - Ο Μητροπολίτης Ταμασού προέστη των ιερών Ακολουθιών στην πανήγυρη της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιόν Εστι».



Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, μετά από πρόσκληση της Ιεράς Επιστασίας, επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, με σκοπό να προστεί των ιερών Ακολουθιών για την πανήγυρη της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιόν Εστι».  
Ο Πανιερώτατος, συνοδευόμενος από Κληρικούς της Μητροπόλεώς του, τον έντιμο Έπαρχο Λευκωσίας κ. Αργύρη Παπαναστασίου και άλλους συνεργάτες της Μητροπόλεως, έφτασε στο Άγιο Όρος αργά το απόγευμα του Σαββάτου, με πρώτο σταθμό την Ιερά Μονή Ιβήρων και προέστη της Αγρυπνίας για την εορτή της Πεντηκοστής.
Την επομένη, Κυριακή απόγευμα, μετέβη στις Καρυές, όπου του έγινε υποδοχή από τον Πρωτεπιστάτη και τους Επιστάτες στο κτήριο της Ιεράς Κοινότητος.
Το βράδυ της Κυριακής, ο Πανιερώτατος προέστη της μεγάλης Αγρυπνίας για την εορτή του Αγίου Πνεύματος και της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Στην ολονύκτια Αγρυπνία συμμετείχαν Πατέρες και από τις 20 Ιερές Μονές του Άθω. Με την ολοκλήρωση της Ακολουθίας, παρετέθη τράπεζα, στην οποία μίλησε ο Άγιος Ταμασού για το νόημα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, αλλά και για την τιμή προς το πρόσωπο της Παναγίας.
Ως ενθύμιο για την εκεί επίσκεψη, ο Πανιερώτατος πρόσφερε στην Ιερά Επιστασία το εικόνισμα των Αγίων Ηρακλειδίου και Μνάσωνος και δέχτηκε από μέρους του Πρωτεπιστάτη το αντίγραφο του εικονίσματος της Παναγίας «Άξιόν Εστι».
Το προσκύνημα στο Αγιώνυμον Όρος ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, όπου ο Μητροπολίτης Ταμασού τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής την Τρίτη το πρωί.  

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.romfea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου