Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

3259 - H αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας (φωτογραφίες)

.......Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Τυπικό του Αγίου Όρους, η αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας, Ο νέος Πρωτεπιστάτης, ο Χιλιανδαρινός Ιερομόναχος Στέφανος, θα πλαισιώνεται από τους Επιστάτες Γέροντα Παύλο Ιερομόναχο Ξηροποταμινό, Γέροντα Νικόδημο Μοναχό Αγιοπαυλίτη και Γέροντα Παΐσιο Ιερομόναχο Γρηγοριάτη.
.......Παρόντες στην ανάληψη των καθηκόντων της νέας Ιεράς Επιστασίας ήταν ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος Αγιορειτικής Εστίας Γιάννης Μπουτάρης, με συνεργάτες του, ο Διοικητής Αστυνομίας Χαλκιδικής, εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών του Όρους και άλλοι επίσημοι. Εντύπωση προκάλεσε και το πλήθος των προσκυνητών που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου και τον προαύλιο χώρο.

.......Για πρώτη φορά παραβρέθηκα σ΄αυτή την τελετή και δημοσιεύω μερικές από τις φωτογραφίες που έβγαλα. Περισσότερες φωτογραφίες και video μετά την επιστροφή από το Άγιο Όρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου