Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

3217 - Σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας θα επισκεφθεί τις Ι. Μονές Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων, Παντοκράτορος και την Ι. Σκήτη Βογορόδιτσα



 Άγιον Όρος, του Νίκου Παπαχρήστου - φωτογραφίες του Κώστα Τζιβανίδη
.......Mε τις προβλεπόμενες τιμές και κατά την Αγιορείτικη τάξη και παράδοση η Μονή Παντελεήμονος υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο και την τιμία συνοδεία του.
.......Στα προπύλαια της Μονής τον ανέμεναν μοναχοί με θυμιατά και ψαλμωδίες όπου ο Πατριάρχης ενεδύθει τον πατριαρχικό μανδύα. 
.......Συνοδευόμενος  από τον Μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο, εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τον Επιστάτη Γέρων Επιφάνιο Ιερομ.Παντοκρατορινό και τον Πολιτικό Διοικητή Αρίστο Κασμίρογλου κατευθύνθηκαν εντός του Καθολικού όπου στο κέντρο του  ήταν τοποθετημένα τα λείψανα του Αγίου Παντελεήμονος για να τα προσκυνήσει ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Στη συνέχεια χοροστάτησε στην δοξολογία που τελέστηκε και αμέσως μετά την σύντομη προσφώνηση του υπερήλικα Καθηγουμένου Ιερεμία αντιφώνησε καταλλήλως ο Πατριάρχης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την ώρα που αφίχθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας στην Μονή βρισκόταν για προσκυνηματική επίσκεψη ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες Ταράσιος, ο οποίος παρέστη στη δοξολογία. 
.......Ο Πατριάρχης Μόσχας κατέλυσε στο Μοναστήρι όπου το πρωί της Τετάρτης θα προεξάρχει της θείας λειτουργίας ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί της Μονές Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων και Παντοκράτορος καθώς και τη Σκήτη Βογορόδιτσας. 

.......Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την επισκεψη-διανυκτέρευση στην Ι. Μονή Αγίου Παντελεήμονος: http://www.amen.gr/article14153

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου