Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

3287 - Η συνέντευξη του Αγιορείτη Γέροντα που είχε προκαλέσει αίσθηση



Στην νέα Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους ο Γέροντας Νικόδημος από την Μονή Αγίου Παύλου 


Φωτογραφία: http://www.amen.gr/article14270




Φωτογραφία: http://www.amen.gr/article14270

Στην νέα Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά της, ο νέος Πρωτεπιστάτης, ο Χιλιανδαρινός Ιερομόναχος Στέφανος, πλαισιώνεται από τους Επιστάτες Γέροντα Παύλο Ιερομόναχο Ξηροποταμινό, Γέροντα Νικόδημο Μοναχό Αγιοπαυλίτη και Γέροντα Παΐσιο Ιερομόναχο Γρηγοριάτη...

Οι πολυάριθμες εμπειρίες, η συνθετική εργασία, τα έργα και οι λόγοι του Γέροντα Νικόδημου αποτελούν σπουδαίο πνευματικό κεφάλαιο ενώ θυμίζουμε την αίσθηση που είχεπροκαλέσει πριν λίγο καιρό η αναφορά ότι όλο και περισσότερος κόσμος καταφεύγει στο Άγιο όρος σε μια προσπάθεια να επιβιώσει.

Όπως είχε τονίσει ο Μοναχός, άνθρωποι-θύματα της κρίσης-πηγαίνουν από μοναστήρι σε μοναστήρι αναζητώντας στέγη και τροφή.
«Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων…αναρίθμητοι… περιφέρονται στο Άγιο Όρος από το ένα μοναστήρι στο άλλο για να εξασφαλίσουν τροφή και στέγη προκειμένου να επιβιώσουν, ο κόσμος νιώθει την ανάγκη της επιβίωσης, η πείνα είναι μαρτύριο και είναι καθημερινό φαινόμενο στις μέρες μας, εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να απαλύνουμε τον πόνο τους» είχε σημειώσει τότε ο Μοναχός Νικόδημος στο Aχελώος t.v.

Δείτε το σχετικό βίντεο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου