Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

282 - Αργότερα τα ασφαλή συμπεράσματα για τον πληθυσμό του Αγίου Όρους

Μειωμένος, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενική απογραφή, εμφανίζεται να είναι ο πληθυσμός του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για την απογραφή πληθυσμού - κατοικιών 2011 που διενήργησε κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου 201, στο Άγιο Όρος απογράφηκαν 1830 κάτοικοι, με την πυκνότητα του πληθυσμού να ανέρχεται σε 5,45 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Με βάση την προηγούμενη γενική απογραφή πληθυσμού του 2001 το σύνολο των εγκαταβιούντων στο Άγιο Όρος ανέρχονταν σε 2.262 άτομα, ενώ το 1991 σε 1.536.

«Θα πρέπει να αναμένουμε τα τελικά στοιχεία της απογραφής για να διαπιστώσουμε αν έχει μειωθεί πραγματικά ο αριθμός των εγκαταβιούντων μοναχών» δήλωσε μιλώντας στο Amen.gr ο διοικητής του Αγίου Όρους Αριστείδης Κασμίρογλου, καθώς όπως σημείωσε «τα στοιχεία είναι γενικά και δεν γνωρίζουμε αν στις παλαιότερες απογραφές περιλαμβάνονται μόνο οι μοναχοί η και οι εργάτες που απασχολούνταν τα προηγούμενα χρόνια στις αναστηλωτικές εργασίες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα στοιχεία για το σύνολο του πληθυσμού της Ελλάδας και κατ’ επέκταση και του Αγίου Όρους είναι προσωρινά καθώς προέρχονται από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του αριθμού των ατόμων που απεγράφησαν στις 94 Εποπτείες της Χώρας και όχι από επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων, η οποία θα ακολουθήσει. Για το λόγο αυτό, τα στοιχεία ενδέχεται να αποκλίνουν από τα οριστικά. Τα τελικά στοιχεία της απογραφής αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012.

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=6402


[Από το αρχείο του Γ. Σιδηρόπουλου (2000)]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου