Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

250 - Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος υποδέχεται σήμερα την Αγία Ζώνη στη Μόσχα

Στη Μόσχα θα μεταφερθεί σήμερα Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011 η Αγία Ζώνη της Παναγίας που φυλλάσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Η Άγια Ζώνη μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται στο Καλίνινγκραντ, ενώ το μεσημέρι θα μεταφερθεί με αεροπλάνο στη Μόσχα.

Την Αγία Ζώνη θα μεταφέρει στη πρωτεύουσα της Ρωσίας ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ με τη συνοδεία εκπροσώπων του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα.

Να αναφερθεί ότι η Αγία θα φτάσει στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στις (17:00 ώρα Μόσχας), όπυο θα την υποδεχθεί ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος και ο κλήρος του Πατριαρχείου.

Η Αγία Ζώνη θα φθάσει στη Μόσχα σε συνδυασμό με την συμπλήρωση 65ετών, από τη γέννηση του Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας κ. Κυρίλλου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπους του Πατριαρχείου την Αγία Ζώνη αναμένεται να προσκυνήσουν χιλιάδες πιστοί, οι οποίοι από τώρα έχουν σχηματίσει ουρά έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος.

Ο Επικεφαλής του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα κ. Βλαντιμίρ Γιακούνιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μέχρι σήμερα την Αγία Ζώνη έχουν προσκυνήσει πάνω από 2 εκατομμύρια Ρώσοι πιστοί».

Επίσης υπογράμμισε ότι έχουν γίνει πάρα πολλά θαύματα από την Αγία Ζώνη τις ημέρες αυτές, γυναίκες στείρες έμειναν έγκυες, ενώ πολλοί μας ανέφεραν ότι απαλλάχτηκαν από αρρώστιες.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, ζήτησε να παρατείνει την περίοδο παραμονής της Αγίας Ζώνης για άλλες 5 ημέρες, προς ευλογία του Ρωσικού λαού.

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9889:2011-11-19-07-25-41&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου