Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

252 - Φωτογραφίες από τη λαμπρή υποδοχή της Αγίας Ζώνης στη Μόσχα

Μόσχα, Αιμίλιος Πολυγένης

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα υποδέχθηκαν σήμερα στη Μόσχα την Αγία Ζώνη, κλήρος και λαός της Ρωσίας.

Την Αγία Ζώνη παρέδωσε στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Στη συνέχεια στο κέντρο του Καθεδρικού Ναού τελέστηκε δοξολογία από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία, τον Μητροπολίτη Πολωνίας κ. Σάββα και τον Μητροπολίτη Πράγας κ. Χριστοφόρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγχοροστάτησαν 150 Μητροπολίτες, Επίσκοποι και Αρχιεπίσκοποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και άλλων τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Η Αγία Ζώνη τοποθετήθηκε στο κέντρο του Ναού προς προσκύνηση του Ρωσικού λαού, ενώ μοιράζετε σε όλους κορδέλες που έχουν ευλογηθεί.

Να αναφερθεί ότι στο Καθεδρικό Ναό συρρέουν κατά χιλιάδες οι πιστοί, οι οποίοι έχουν σχηματίσει ουρά χιλιομέτρων παρά το κρύο και την χιονόπτωση.

Επίσης ο Ναός του Σωτήρος θα παραμείνει ανοιχτός 24ώρες το 24ωρο, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου όπου και θα επιστρέψει στο Άγιον Όρος.

Αύριο 20 Νοεμβρίου ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος εορτάζει τα 65α γενέθλια του, και στο Ναό του Σωτήρος θα τελεστεί πατριαρχικό συλλείτουργο.



Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου