Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

243 - Το Κε.Δ.Α.Κ. «σπάει» το άβατο του Αγίου Όρους για τρεις ημέρες (18-20/11/2011)

Μπορεί οι μονές της Χερσονήσου του Άθω ν' αποτελούν μακραίωνο άβατον και περίκλειστο μυστήριο για τις γυναίκες... αλλά η διεθνής έκθεση τουρισμού «Philoxenia» (18-20/11) θα δώσει και σε αυτές το πολυπόθητο «διαβατήριο» για μια περιήγηση στα ενδότερα του Αγίου Όρους.

Όχι βέβαια επιτρέποντάς τους να διασχίσουν τα σύνορα της μοναστικής πολιτείας, αλλά δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεναγηθούν -μαζί με τους άντρες επισκέπτες- στις μονές, τις σκήτες, τα κελιά και τα ησυχαστήρια, μέσα από 3000 φωτογραφίες, 400 θεματικές ενότητες κειμένων, μία ταινία με εναέριες λήψεις από ελικόπτερο και εντυπωσιακές μακέτες υπό κλίμακα τμημάτων των μοναστικών συνόλων.

Η παρουσίαση της μοναστικής Πολιτείας θα γίνει στο αυτόνομο περίπτερο του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς-ΚεΔΑΚ (11Α), περιλαμβάνοντας οπτικοακουστικό πρόγραμμα πολυμέσων, με τίτλο «Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος» σε ηλεκτρονικές οθόνες αφής. Το πρόγραμμα θα είναι συνολικής διάρκειας 10 ωρών, σε δύο "κιόσκια" πληροφοριών οπτικοακουστικής ξενάγησης στα αγιορείτικα μνημεία.

Επίσης, στο περίπτερο θα προβάλλεται ταινία με τίτλο «Άγιον Όρος: Μνημεία και επεμβάσεις» (παραγωγής ΚεΔΑΚ), διάρκειας μισής ώρας, η οποία καταδεικνύει τη φιλοσοφία των επεμβάσεων στα αγιορείτικα μνημεία, αλλά και τον πολιτισμικό και φυσικό πλούτο της Αθωνικής Χερσονήσου μέσα και από εναέριες λήψεις από ελικόπτερο. Οι επισκέπτες θα μπορούν ακόμη να ξεφυλλίσουν θεματικές εκδόσεις του ΚεΔΑΚ για το «Άγιον Όρος» και για το έργο του στα μνημεία. Αύριο Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, το περίπτερο θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

http://aorata-gegonota.blogspot.com/2011/11/blog-post_3028.html

1 σχόλιο: