Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

12608 - Από σήμερα αρχίζει τα δρομολόγια προς το Άγιο Όρος το πλοίο «Παναγία Εγγυήτρια»

Με ένα ακόμα πλοίο ενισχύεται η ακτοπολοϊκή σύνδεση του Αγίου Όρους με την Ουρανούπολη, καθώς το ενδιαφέρον για προσκυνηματικό τουρισμό αυξάνεται κάθε χρόνο.
      Τη συγκεκριμένη γραμμή τη λειτουργεί η εταιρεία Αγιορείτικες Γραμμές την τελευταία 12ετία, ενώ το συγκεκριμένο πλοίο, όπως είπε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας Ρηγίνος Τσάνος, θα εκτελεί από σήμερα το δρομολόγιο Ουρανούπολης -Δάφνης Αγίου Όρους, με μεταφορική ικανότητα 500 επιβατών και φορτηγών.
«Λέγεται Παναγία Εγγυήτρια, και εκφράζει την επιθυμία μας να εγγυόμαστε
τη μεταφορά των προσκυνητών και των μοναχών στο Άγον Όρος», είπε ο κ. Τσάνος.
 «Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει σημαντική αύξηση προσκυνητών όχι μόνο από άτομα που έρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Για το λόγο αυτό και με σεβασμό προς την Ιερά Κοινότητα και την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει οι Άγιοι Πατέρες, η εταιρεία και ο όμιλος αναβαθμίζει συνεχώς τη συγκοινωνία προς το Άγιον Όρος», δήλωσε ο κ.Τσάνος.
«Οι προσκυνητές που επισκέπτονται το Άγιον Όρος ξεπερνούν τους 250.000» όπως είπε, ενώ υπάρχει αυξημένη κίνηση και φορτηγών (περίπου 10.000) λόγω των αναγκών που γεννούν οι αναστηλώσεις των Μονών και τα έργα που γίνονται.   
«Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο είχαμε μείωση του αριθμού των Ρώσων προσκυνητών και αυτό ήταν ένα πλήγμα, το οποίο μπορούμε να πούμε ότι εξισορροπήθηκε από τις επισκέψεις των Σέρβων, Ρουμάνων και Βουλγάρων», πρόσθεσε.
       «Γενικότερα η περιοχή έχει μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης και η εταιρεία μας θα συνεχίσει να επενδύει σε αυτήν αλλά χρειάζεται βελτίωση των υποδομών και κυρίως του οδικού δικτύου, όπως και η δημιουργία λιμανιού για την οποία έχουμε και εμείς τη διάθεση ως εταιρεία να επενδύσουμε», πρόσθεσε ο κ. Τσάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου