Μουσικολογική εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο διδάσκαλο της Ψαλτικής Τέχνης Πέτρο Μανουήλ Εφέσιο διοργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την πνευματική αιγίδα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου.
Η εκδήλωση, με τίτλο «Πέτρος Μανουήλ Εφέσιος. Πρωτοψάλτης, διδάσκαλος της Ψαλτικής, μελοποιός, πρωτοπόρος της ψαλτικής τυπογραφίας (†1840)», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, στις 19:30, στον ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.
Περιλαμβάνει σπουδή στο έργο του Πρωτοψάλτη και παρουσίαση του νεοεκδοθέντος τόμου «Πέτρου Μανουήλ Εφέσιου (†1840) Πολυέλεοι και εκλογές. Αναστάσιμα εωθινά δοξαστικά» μετά βιο-εργογραφίας του μελοποιού, την οποία έχει γράψει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, Εμμανουήλ Γιαννόπουλος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
https://www.auth.gr
Ο Εμμανουήλ Γιαννόπουλος μιλάει για την Μουσικολογική Σπουδή με θέμα: Πέτρος Μανουήλ Εφέσιος, ο Πρωτοψάλτης, διδάσκαλος της Ψαλτικής, μελοποιός, πρωτοπόρος της ψαλτικής τυπογραφίας († 1840) η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19.30 στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση του τόμου «Πέτρου Μανουήλ Εφεσίου (†1840) Πολυέλεοι και εκλογές. Αναστάσιμα εωθινά δοξαστικά» μετά βιο-εργογραφίας του μελοποιού υπό Εμμανουήλ Γιαννοπούλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου