Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

1322 - Δεν έχω καμία σχέση με τον Εφραίμ, εγώ είμαι παλαιοημερολογίτης, είμαι με τη Μονή Εσφιγμένου!


.

8 σχόλια:

  1. Τί εφεύρημα είναι αυτό πάλι;
    Ολοι οι Αγιορείτες με το παλιό ημερολόγιο είναι αλλά μόνο ως προς τις ημερομηνίες.
    Εννοεί ο κ.Καμμένος ότι δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά είναι σχισματικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισαάκ Σολωμού6/6/12, 10:25 μ.μ.

      Αγαπητή Ελενα,με όλο τον σεβασμό,σχισματικός δεν είναι όποιος παραμένει στα Πάτρια,(δηλ.των Πατέρων της Εκκλησίας μας)αλλά όποιος σχίζεται,(δηλ.αποσχίζεται)από αυτά και ασπάζεται νεωτερισμούς,αιρέσεις κ.ά.,καταπατώντας την διδασκαλία και τις παρακαταθήκες των Πατέρων και των Οικουμενικών Συνόδων.Η Εκκλησία δεν είναι όπου βρίσκονται οι πολλοί,αλλά όπου βρίσκεται η Αλήθεια του Χριστού και οι έστω λίγοι-ή και ένας ακόμη,συνέβη στην ιστορία-που την ακολουθούν.Και,αν μου επιτρέπεις,θα συμβούλευα να μην αντιμετωπίζουμε την υπόθεση του εορτολογίου με επιπολαιότητα,είναι πολύ σοβαρή και έχει να κάνει με την σωτηρία μας,τον σκοπό κάθε χριστιανού.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/6/12, 1:15 μ.μ.

      Αν μάθουμε να αγαπάμε, η ενότητα της πίστεως θα είναι θεία δωρεά.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/5/12, 7:52 π.μ.

    Μασώνοι και άθεοι από την άλλη μεριά, τελικά είναι μεγάλο θέμα με τι κύρια κριτήρια ψηφίζουμε οι χριστιανοί.. Δεκαετία του 80 θυμάμαι καλά γιατί ήμουν μπροστά όταν ρώτησε ένας τον γέροντα Παίσιο " Γέροντα, τι να ψηφίσουμε ; " Η απάντηση σοκάρει, ίσως και " σκανδαλίζει " αλλά ούτε και μπορώ να την ακολουθήσω..
    Ο θεός να βάλει το χέρι του !
    ΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισαάκ Σολωμού7/6/12, 2:36 π.μ.

      Αγαπητέ ΝΚ,αν ήθελες να μας έκανες και εμάς κοινωνούς της απάντησης του γέροντα στο ερώτημα,θα σου είμαστε πραγματικά ευγνώμονες.Μέρες που έρχονται,παλεύουμε να καταλάβουμε πως πρέπει να συμπεριφερθούμε εκλογικά,μέσα σ΄αυτό το περιβάλλον της προἴούσας αθεΐας και εκκοσμίκευσης.Και αν περιμένουμε την επίσημη εκκλησία,μάλλον θα περάσουν οι εκλογές και δεν θα έχει ακόμη ξυπνήσει από τον λήθαργο.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος27/5/12, 12:26 μ.μ.

    7.52
    Εάν θέλεις, μπορείς να πεις και σε μας, τι απάντησε ο Γέροντας Παϊσιος;
    Θα μας βοηθήσεις.
    Δεν σκανδαλιζόμαστε, γιατί αγαπάμε τον Γέροντα.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρω,
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/6/12, 3:26 μ.μ.

    Ο κ. Καμμένος δυστυχώς είναι παλιοημερολογίτης, συγκεκριμένα είναι οπαδός μιας παλιοημερολογίτικης παράταξης από τις 15-16 που υπάρχουν, αυτής που έχει δήθεν "Αρχιεπίσκοπο Αθηνών" κάποιον "Καλλίνικο", οπαδός της ίδιας παράταξης που υποστηρίζει και ενισχύει την κατάληψη της μονής Εσφιγμένου. Δεν είναι τυχαίο ότι στέλεχος του κόμματός του είναι ο κος Καπερνάρος, που ήταν δικηγόρος των καταληψιών της μονής Εσφιγμένου. Για την ιστορία, αναφέρω ότι οι καταληψίες προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά των αποφάσεων απέλασή ςτους από το Άγιο Όρος, αλλά έχουν χάσει όλες τις δίκες. Μακάρι να ήξερε ο πιστός ορθόδοξος λαός που ψήφισε Καμμένο ότι ψήφισε ένα κόμμα με ηγέτη και στελέχη σχισματικούς παλιοημερολογίτες ή στενούς υποστηρικτές τους. Διευκρινιστική για το παραπάνω θέμα είναι η σχετική δημόσια τοποθέτηση της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους: http://clubs.pathfinder.gr/kellion/1052778

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/8/12, 12:49 μ.μ.

    Εαν αδελφε δεν ειχαν το [ΜΑΜΩΝΑ] δηλαδη το χρημα το νεο ημερολογιο θα ειχε 140-150 παραταξεις γιαυτο να εισαι σιγουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή