Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

12571 - Ο πρώτος εν Ελλάδι ναός των Αγίων Αγιορειτών Πατέρων


Ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κοτσώνης, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού μιλάει για τον πρώτο εν Ελλάδι Ιερό Ναό αφιερωμένο στους Αγίους Αγιορείτες Πατέρες και για την «Παναγία Εγγυήτρια» η οποία είναι αποθησαυρισμένη στο σπήλαιο του Αγίου Αθανασίου στο Άγιον Όρος.

10 σχόλια:

  1. Αντίθετος19725/10/19, 6:03 μ.μ.

    Προφανώς εννοείτε ότι είναι ο πρώτος εν Ελλάδι ναός των Αγίων Αγιορειτών Πατέρων ΕΚΤΟΣ Αγίου Όρους. Στη Σύναξη των Αγιορειτών Οσίων Πατέρων πανηγυρίζει το Καθολικό της
    Αδελφότητας των Δανιηλαίων στα Κατουνάκια. Ομώνυμο κελί με ναό υπάρχει και στα Καυσοκαλύβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/19, 7:15 μ.μ.

    Και ομως υπαρχει και αλλος ναος των Οσιων Αγιορειτων Πατερων εκτος Αγιου Ορους σε ομωνυμη ανδρωα κοινοβιακη Μονη στα Δερβενοχωρια Θηβων, περιοχη Πανακτος. Ακολουθει το αγιορειτικο τυπικο, τηρει την βυζαντινη ωρα και εχει δεκαπενταμελη αδελφοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/10/19, 2:10 π.μ.

      Και στην οποία μονή ηγούμενος ειναι εις εκ των 42 Ματθαϊκων αρχιεπισκοπων

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/10/19, 11:31 μ.μ.

      Το σχολιο σας ειναι φαιδρο. Τι σημασια εχει ποιος ειναι ηγουμενος, εγω σας ανεφερα οτι υπαρχει και αλλος τετοιος ναος εκτος Αγιου Ορους. Αν θελετε ρωτηστε στην περιοχη της ερημου του Αγιου Ορους για τον εν λογω ηγουμενο. Και ιδιαιτερως την εκλεκτη αδελφοτητα των Δανιηλαιων.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/10/19, 11:03 μ.μ.

      Και δεν γνωρίζω τι λενε οι Δανιηλαιοι αλλά, μεταξυ μας, δεν με νοιάζει και πολυ... Αυτο που ξέρω εγω ειναι οτι Ωφειλατε να αναφέρετε, εφοσον ενημερωνετε τους αναγνωστες ενος μπλογκ αγιορειτικου ενδιαφέροντος που ασχολείται με θέματα οσων εχουν κανονική σχέση με το οικουμενικό πατριαρχειο, ότι ο ναός αυτός βρισκεται σε ενα παλαιοημερολογητικο μοναστήρι ματθαϊκης προελευσης στο οποίο κάποιοι φορανε ρασα και παριστάνουν τους παπάδες τους δεσποταδες και τους μοναχούς... Τα υπόλοιπα αγαπητε μου είναι εξυπνακιστικες φλυαριες

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος8/10/19, 9:15 μ.μ.

      Ε βεβαια η "κανονικη" σχεση με το οικουμενικο πατριαρχειο πανω απ'ολα, ειναι η νομιμοποιηση των παντων. Μετα το σχισμα του 1924 οι καινοτομοι παριστανουν τους επισκοπους, κληρικους και μοναχους διοτι εχουν χασει την Αποστολικη Διαδοχη και την Ορθοδοξη Πιστη, συρομενοι στο αρμα της παναιρεσεως του οικουμενισμου. Δεν μας πειθετε αγαπητε, αλλου οι πομπωδεις πομφολυγες...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος9/10/19, 2:00 μ.μ.

      Προς στιγμην κατεβηκα απο το αρμα του οικουμενισμου για τσιγαρο και για να ενημερώσω ότι για να επισκεφθείς μοναστήρια τέτοιου είδους, όσα δηλαδή ακολουθούν την ακριβή ορθοδοξία του αγιου Πατρός, Ματθαίου καρπαθακη, και να σε δεχτούν να προσκυνησεις έστω, θα πρέπει να ξαναβαπτιστεις κυριολεκτικά με παπά κουμπάρο, λάδια και μυρα.... Οπότε αγαπητέ μου πήγαινε και προσκύνα όπου εσύ θέλεις κ α Ι άφησε εμάς τους νεοημερολογιτες στην ησυχία μας

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/10/19, 12:28 μ.μ.

    ΜΕΓΑΛΗ ΛΥΣΣΑ ΔΕΝ ΕΘΙΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΝΑΟΣ ΑΥΤΟΣ . ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ Ο Π. ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΤΙΛΙΚΙΑ ΜΕ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ανδρώα Μονή των Αγίων Αγιορειτών Πατέρων στήν περιοχή Πάνακτος σύν τοις άλλοις είναι και άβατος στις γυναίκες, πράγμα τόσο επαινετό, όσο, δυστυχώς, και σπάνιο για τις εν τω κόσμω Ανδρώες Μονές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/10/19, 5:57 μ.μ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΟΝΗ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή