Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

10265 - Επίσκεψις Οσίου Παϊσίου


Όταν σε επισκεφθεί ένας άγιος όλα ηρεμούν. Μέσα σου και γύρω σου. Το γεγονός δεν εξηγείται. Όμως, συμβαίνει. Είναι θαύμα.
Η επίσκεψις του Οσίου Παϊσίου είναι ένα βιβλίο-ανθολόγιο κειμένων, τα οποία συνέγραψαν άνθρωποι των γραμμάτων και αφορά το βίωμά τους, μέσα από συναντήσεις τους με τον Όσιο ή από αναγνώσματα έργων του.
Πεντζίκης, Κοσματόπουλος, Βαμβουνάκη, Σκαμπαρδώνης, Κούκος, Ορφανίδης, Αναστάσιος Ιερομόναχος είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που κοσμούν την παρούσα έκδοση, η οποία έχει ένα και μοναδικό στόχο την επίσκεψη του Οσίου στην καρδιά του καθενός.
Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό που αναφέρεται στο βιβλίο από ένα κείμενο της Μάρως Βαμβουνάκη:

"Με πιο απλό τρόπο, ποιος απ' τους δυο άντρες στις δυο φωτογραφίες που κοιτώ φαίνεται πιο ειρηνικός, ευτυχισμένος, πλήρης από τη ζωή του, άρα κερδισμένος; Ο πασίγνωστος εφοπλιστής, που καπνίζει με αγχωμένη γκριμάτσα πούρο και με τσιτωμένες τις πολλές ρυτίδες πίσω απ' τα σκοτεινά γυαλιά ηλίου που φορά ακόμη και τις νύχτες, ή ο Γέρων Παΐσιος, όπως σκυμμένος, απλώνει τρυφερά το χέρι του προς ένα σπουργιτάκι; Τίνος οι γωνίες στα χείλη δείχνουν επιτυχημένη νηνεμία; Τι θα πει εκείνο το συνταρακτικό: Κερδίζω τον κόσμο; Χάνω την ψυχή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου