Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

26 - Το Βατοπαίδι δίπλα στις ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

στη Ρομφαία

Ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών δράσεων με την υποστήριξη σημαντικών προσωπικοτήτων και φορέων θα αναπτύξει σύντομα η Ιερά Μονή Βατοπαιδιού ενεργοποιώντας το ίδρυμα με την επωνυμία "Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς".

Το εν λόγω ίδρυμα παρέμενε ανενεργό από το 2007, έτος ίδρυσής του, λόγω των εμποδίων που είχε προκαλέσει το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου.

Ο θόρυβος που είχε ξεσπάσει είχε ως αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η σύστασή του ιδρύματος από τη Βουλή με συνέπεια να στερηθούν για τέσσερα ολόκληρα χρόνια σημαντική βοήθεια ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας.

Τα προβλήματα πια ξεπεράστηκαν και το ίδρυμα με έδρα στο εξωτερικό θα αναπτύξει, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ένα πολύ μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο δίνοντας μεγάλη έμφαση στη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων και τη σίτιση άπορων οικογενειών.

Ήδη το ίδρυμα «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» έχει την υποστήριξη πολλών προσωπικοτήτων, ιδίως από το χώρο της Ναυτιλίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σύντομα θα ανακοινώσει τις πρώτες μεγάλες φιλανθρωπικές δράσεις που θα διατεθούν για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Τέλος, να αναφερθεί ότι σύντομα η Romfea.gr, θα φέρει στη δημοσιότητα και τα ποσά που θα δαπανηθούν με πρωτοβουλία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου