Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

3642 - Ανήθικο δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας για το Άγιο ΌροςΕντυπώσεις για ρατσιστικές επιθέσεις εντός του Αγίου Όρους αφήνει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» μέσω της ιστοσελίδας της.
Στο πλαίσιο καταγραφής των ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα, η εφημερίδα δημιούργησε στην ιστοσελίδα της έναν διαδραστικό χάρτη ο οποίος εμφανίζει τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν γίνει σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Ανάμεσα στις περιοχές αυτές είναι και το Άγιον Όρος.
Στον χάρτη της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού ενός εργάτη από την Γεωργία ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στις Καρυές.
Πράγματι το γεγονός συνέβη, είναι όμως από την πρώτη στιγμή γνωστό πως δεν επρόκειτο για ρατσιστική βία. Τον Γεωργιανό ο οποίος εργαζόταν στο Άγιον Όρος, χτύπησε ένας ομοεθνής του.
Αν και η εφημερίδα παραπέμπει για περισσότερες πληροφορίες σε δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «Έθνος» στο οποίο πράγματι αναφέρεται πως το χτύπημα δεν ήταν ρατσιστικό, εντούτοις οι εντυπώσεις για το Άγιον Όρος δημιουργούνται, αφού το δημοσίευμα είναι στα ελληνικά με αποτέλσμα οι αγγλόφωνοι αναγνώστες του «Guardian» μένουν στην εντύπωση πως στο Άγιον Όρος γίνονται ρατσιστικές επιθέσεις.

Το γεγονός του τραυματισμού του Γεωργιανού από ομοεθνή του, όπως το παρουσίασαν,την ίδια ημέρα, οι ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ:

 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/10/13, 1:20 π.μ.

    Παρακαλουμε δημοσιευσετε το λινκ της σελιδας του Guardian για μα τους στειλουμε επιστολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή