Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

3729 - Δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού, για να καλυφθεί το ασφαλιστικό κενό χρονίως πασχόντων Αγιορειτών μοναχών, από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη



Με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου παρέδωσε σήμερα ιατροφαρμακευτικό υλικό στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία του Αγίου Όρους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γ. Πατούλης.
Το φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό προερχόταν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και παραδόθηκε στις Καρυές του Αγίου Όρους, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, για τις ανάγκες της Ιεράς Επιστασίας, της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και των Ιερών Μονών, σηματοδοτώντας «την απαρχή της υιοθέτησης χρονίως πασχόντων μοναχών που βρίσκονται σε ασφαλιστικό κενό και δεν έχουν πρόσβαση στην απαραίτητη ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. 
«Θα συνεχίσουμε, μαζί με τον Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Δήμτσα, τη στήριξη σε όσες μονές του Αγίου Όρους έχουν ανάγκη στο βαθμό και την έκταση που μπορούμε» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΙΣΑ για την πρωτοβουλία αυτή και τον ευχαρίστησε για την συμπαράστασή του στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία. Μέσα σε ένα εγκάρδιο κλίμα δήλωσε ότι η συμβολή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι καίριας σημασίας στην στήριξη των χρονίως πασχόντων γερόντων μοναχών που λόγω της οικονομικής δυσμένειας αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους. 
Ο κ. Πατούλης ανταποκρίθηκε με μεγάλη συγκίνηση στα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη δηλώνοντας ότι «στο μέσο αυτής της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας σε όλα τα επίπεδα θα είμαστε κοντά στους μοναχούς του Αγίου Όρους. Θα στηρίξουμε κάθε Ιερά Μονή, στο βαθμό που μπορούμε, ώστε οι χρόνιοι πάσχοντες του Αγίου Όρους που πρόσφατα αποκλείστηκαν από την ασφαλιστική τους κάλυψη, λόγω έλλειψης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και άλλων εμποδίων να μπορούν να έχουν το φάρμακό τους για να ζήσουν.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου