Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

3726 - Πανήγυρη του Αγίου Ευδοκίμου στο Βατοπαίδι (μέρος 2ο)




Μετά το Συνοδικό μεταβήκαμε και πάλι στην εκκλησία όπου συνεχίστηκε η ακολουθία μέχρι τις 2 π.μ.
.......Στις 6 π.μ. της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου άρχισε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μύρων κ. Χρυσόστομο. Συλλειτούργησαν μαζί του οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Καρακάλλου αρχιμ. Φιλόθεος και Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ, ο γέροντας του Ιερού Κουτλουμουσιανού Κελλίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ιερομ. Γρηγόριος καθώς και άλλοι πολλοί ιερείς και διάκονοι.
.......Τους χορούς των ψαλτών εκράτησαν καθ’ όλη την διάρκεια της αγρυπνίας οι πατέρες της Ιεράς Μονής Καρακάλλου για το δεξιό χορό μαζί με τον γέροντα Αντίπα του Ιβηρίτικου Κελλίου της Αγίας Άννης στις Καρυές, ενώ για τον αριστερό οι πατέρες του Κελλίου του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.
.......Κανονάρχης σε όλη την ακολουθία ήταν ο γνωστός στους προσκηνυτές του Αγίου Όρους π. Παλλάδιος από τη Σκήτη του Κουτλουμουσίου.
.......Η όλη ακολουθία τελείωσε στις 9:30 π.μ. και στη συνέχεια μεταβήκαμε στην Τράπεζα για το γεύμα. Μετά το πέρας του γεύματος, μίλησαν ο Γέροντας Εφραίμ Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, ο Σεβασμιώτατος, ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Αθήνα Βλαδίμηρος Σκουρόφ εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία και τις ευχές του Προέδρου της Ουκρανίας Βλαδίμηρου Γιαννούκοβιτς προς το Γέροντα Εφραίμ και τους πατέρες της Μονης. Στο τέλος δε μίλησε ο Γέροντας Φιλόθεος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρακάλλου.

Τρύφων Κούστας


Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.vatopedi.gr


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/10/13, 5:17 μ.μ.

    ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩ'Ι' ΚΑΙ ΟΛΗΜΕΡΗΣ.................
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.....................................
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ........................................
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ........................
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΩΝ ΕΓΚΩΣΜΙΩΝ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ..................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή