Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

3730 - Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου



Προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η Ιερά Μονή βρίσκεται δίπλα στις Καρυές και για το λόγο αυτό ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επέλεξε να διανύσει πεζός την μικρή απόσταση, έχοντας έτσι την ευκαιρία να περιδιαβεί τα σοκάκια της πρωτεύουσας του Αγίου Όρους.
Καθ’ οδόν προς την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου επισκέφθηκε κατά σειρά το ιατρείο των Καρυών, όπου ενημερώθηκε από τους γιατρούς για τη λειτουργία του, ενώ στη συνέχεια εισήλθε στο αρτοποιείο.
Δεκάδες προσκυνητές που βρίσκονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας του Αγίου Όρους έσπευσαν να πάρουν την ευχή του Πρώτου της Ορθοδοξίας.
Ο Ηγούμενος και οι Πατέρες της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου επιφύλαξαν λαμπρή υποδοχή στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και Επίσκοπο του Αγίου Όρους. Ο δρόμος που οδηγούσε προς την κεντρική είσοδο και η αυλή της ήταν σπαρμένες με δάφνες, ενώ οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα.
Ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου υποδέχθηκε με θερμούς λόγους τον Οικουμενικό Πατριάρχη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν είναι απλώς ένας ιστορικός τίτλος ή ένα σύμβολο για επευφημίες. Είναι ένας θεσμός ζωτικός, που συνδέεται με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόσμου, σε όλη την απλότητα της ζωής και στην πολυπλοκότητα των κοινωνικών δομών και συσχετισμών». Ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την παρουσία του στην Ιερά Μονή και κατέληξε την ομιλία του με την φράση «καλώς ήλθατε στο σπίτι σας».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για την θερμή υποδοχή και είπε ότι η επίσκεψή του σην Ιερά Μονή γίνεται, μεταξύ άλλων και για απόδοση τιμής σε ένα μεγάλο τέκνο της γεννέτειράς του, τον Ιερομόναχο Βαρθολομαίο Κουτλουμουσιανό τον Ίμβριο.
Ειδική αναφορά έκανε στην επαναλειτουργία του Δημοτικού σχολείου της Ίμβρου από τον φετινό Σεπτέμβριο με τέσσερις μαθητές, ενώ εξέφρασε την ελπίδα στο μέλλον να φιλοξενήσει περισσότερους μαθητές.

Δείτε πολλές φωτογραφίες από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κουτλουμούσι, εδώ: http://www.amen.gr/article15616

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/10/13, 2:36 μ.μ.

    Στην φωτογραφία στα σκαλοπάτια της τράπεζας με την Κουτλουμουσιανή αδελφότητα,ο προσεκτικός παρατηρητής,θα δει,εκτός από την συνοδεία του "Πατριάρχου",καμμιά 20αριά μοναχούς.Αν υποθέσουμε ότι είναι όλοι Κουτλουμουσιανοί,που είναι οι υπόλοιποι;Δεν θεώρησαν άξια λόγου μια φωτογραφία με τον "Πατριάρχη"τους,ή μήπως έχουμε κι΄εδώ "διαρροές" τύπου Μεγίστης Λαύρας;Ευχαριστώ,Ισαάκ Σολωμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή