Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

2173 - Οι Μητροπολίτες Κύκκου και Ταμασού στην Μονή Βατοπαιδίου


Λαμπρή υποδοχή στους Πανιερωτάτους Μητροπολίτες Κύκκου και Τηλυρίας κ.κ. Νικηφόρου και Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαία επεφύλαξαν οι πατέρες της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.
Οι Πανιερώτατοι έφτασαν στη Μονή Βατοπεδίου χθες Τρίτη 6 Νοεμβρίου.
Μετά τη υποδοχή μετέβηκαν όλοι στην εκκλησία όπου ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ, προσφώνησε καταλλήλως τους δύο Αρχιερείς και την 20μελή συνοδεία τους, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη χαρά για τους πατέρες που επισκέπτονται την Μονή Βατοπαδίου δυο Αρχιερείς από την Κύπρο.
Από την πλευρά τους οι Μητροπολίτες Κύκκου και Ταμασού, εξέφρασαν την χαρά τους για την επίσκεψή τους, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο σπουδαίο έργο της Μονής.
Στη συνέχεια μετέβησαν όλοι στο Μέγα Συνοδικό της Μονής, όπου προσφέρθηκε το παραδοσιακό Αγιορείτικο κέρασμα.
Μετά το τέλος του εσπερινού -ο οποίος άρχισε στις 4 το απόγευμα- ακολούθησε τράπεζα στην οποία μίλησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλυρίας κ. Νικηφόρος για την ιστορία, την προσφορά στο γένος και την εκκλησία της Μονής Κύκκου τόσο της ιδίας κατ' ευθείαν όσο και μέσω των πολιτιστικών-πνευματικών οργανισμών και φορέων της.
Ανέφερε επίσης  ότι επισκέφθηκε το γέροντα Εφραίμ στη φυλακή, ενώ τόνισε ότι είναι πάντα στο πλευρό της Μονής Βατοπαιδίου και τον Γέροντα Εφραίμ με τον οποίο ήταν συμφοιτητές στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.
Η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλυρίας κ.κ. Νικηφόρου άρχισε σήμερα στις 7 το πρωΐ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου