Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

2269 - Ομαλή η διεξαγωγή του διαλόγου για τη φορολόγηση των ακινήτων του Αγίου Όρους


Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συναντίληψης ο διάλογος ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε θετικό κλίμα διεξάγεται η συζήτηση ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για τις προωθούμενες ρυθμίσεις στο υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο σχετικά με τη φορολόγηση των ακινήτων που κατέχει το Άγιο Όρος εκτός της περιοχής του.
Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του υφυπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Τσιάρα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής αναφοράς που είχε υποβάλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι «το ειδικό φορολογικό καθεστώς του Αγίου Όρους διέπεται από το Άρθρο 105 του Συντάγματος και τα άρθρα 2, 167, 168, 170, 182 του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους». Ενημερώνει ωστόσο ότι «με αφορμή την επιχειρηθείσα τροποποίηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος του Αγίου Όρους με το Ν. 3842/2010, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη φορολόγηση ακινήτων που βρίσκονται εκτός αυτού, το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει από την Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας την υποβολή πρότασης, η οποία συζητείται στο πλαίσιο Διακομματικής Επιτροπής για το Φορολογικό, από τις 10 Οκτωβρίου 2010». Όπως, εξάλλου, αναφέρει ο υφυπουργός, η σχετική αλληλογραφία με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις έχουν υποβληθεί στον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.
«Πρέπει να σημειωθεί ότι η συζήτηση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της Ιεράς Κοινότητας διεξάγεται σε θετικό κλίμα καθώς και η Ιερά Κοινότητα αναγνωρίζει την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και αναμένεται επίλυση του φορολογικού ζητήματος με επίδειξη αμοιβαίας κατανόησης και συναντίληψης» ενημερώνει επίσης ο κ. Τσιάρας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου