Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

2276 - Γραφείο της Αγιορειτικής Εστίας στην Αγία Πετρούπολη θέλει ο Μπουτάρης

Τη δημιουργία γραφείου της Αγιορειτικής Εστίας στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κέντρο προσέλκυσης επισκεπτών για τους βορειοελλαδικούς προσκυνηματικούς προορισμούς, συζήτησε με τις αρχές της ρωσικής πόλης ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τον χαιρετισμό του στο κεντρικό συνέδριο της 28ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia.
Ο ίδιος δεν επεκτάθηκε, πάντως, σε λεπτομέρειες για το αποτέλεσμα των συζητήσεων, ούτε -εφόσον αυτές τελεσφόρησαν- για το χρονοδιάγραμμα της ίδρυσης του γραφείου στην Αγία Πετρούπολη.
Ο κ.Μπουτάρης υπενθύμισε ακόμη ότι ήδη υπάρχει συνεργασία με τον δήμο Βέροιας για την προβολή της διαδρομής προσκυνηματικού τουρισμού, που ακολουθεί τα βήματα του Αγίου Παύλου στη Βόρεια Ελλάδα. Γνωστοποίησε, τέλος, ότι σύντομα πρόκειται να τοποθετηθούν μπροστά στον ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου, στη Θεσσαλονίκη, αγάλματα των δύο αγίων, που προέρχονται από δωρεά, ενώ υπενθύμισε ότι στην ίδια την πόλη και τη γεωγραφική γειτονιά της (Πχ, ‘Αγιον ‘Ορος) υπάρχουν πάνω από 15 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου